Makedonija MORA da zaustavi migrante na granici: Evo kako je Kurc uterao strah u kosti vlastima u Skoplju

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc istakao je tokom posete Skoplju da Makedonija "mora da bude spremna da u potpunosti zaustavi ulazak migranata na svojim granicama!

  • 10
Sebastijan Kurc, migranti Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc izjavio je danas tokom posete Skoplju da Makedonija mora da zaustavi ulazak migranata na svojim granicama.

SRBI I HRVATI SU NASTALI OD BOŠNJAKA? Evo šta još kaže Ferid Muhić, filozof i lingvista iz Skoplja

Nakon što je Kurc pre nekoliko dana upozorio Crnu Goru na problem sa migrantima, on je to danas uradio i sa Makedonijom.

Naime, Austrija je danas poručila Makedoniji da bude spremna da "potpuno zaustavi" priliv izbeglica preko svoje južne granice sa Grčkom, upozorivši da će najverovatnije Beč uraditi isto na svojim granicama narednih meseci.

- Najverovatnije u narednim mesecima broj izbeglica će dostići naš maksimum i Austrija će morati da zaustavi migrante na svojoj granici - rekao je austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc tokom posete Skoplju.

Kurc je istakao da Makedonija "mora da bude spremna da u potpunosti zaustavi ulazak migranata na svojim granicama", preneo je Rojters.

Kurc ove nedelje boravi u poseti regionu u okviru koje je danas u Skoplju, a prethodno je bio u Tirani, Prištini, Podgorici i Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Na Istoku nista novo

    12. februar 2016 | 17:14

    A zar nije obaveza Grcke kao clanice EU da to uradi na granici sa Turskom?

  • SARA-P

    12. februar 2016 | 16:37

    ZAŠTO DA IH ZAUSTAVE KADA SVI HOĆE ZA NEMAČKU FRANCUSKU HOLANDIJU ENGLESKU I TAMO IMA MESTA ZA JOŠ 10 MILIONA . SAMO NAPRED ZAPAD.

  • Pera Kojot # 1

    12. februar 2016 | 19:22

    Ako ne odma im podizu shiptare I onda pocinje rat ! A gde je rat tuda oni ne idu, a druga ruta nepostoji , vec je blokirana! Zasto ih nezaustave Grci ? Ne j**u ih Grci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA