MEČKA GORDANA OSTALA JE U PEĆINI I NIJE VIDELA SVOJU SENKU! Da li to znači da će ZIMA još trajati? (VIDEO)

Otišli smo mečki na rupu da bismo vam rekli da li će zima još da traje ili nas od sada čeka samo prolećno vreme

  • 12

Mečka Gordana odlučila je da, danas na SRETENJE duže spava i nije izlazila iz svoje pećine, a prema rečima čuvara Beo Zoo vrta to bi moglo da znači da ZIMA u Srbiji, ipak, neće potrajati.

(VIDEO) STIŽU PINGVINI U BEO ZOO VRT: I evo koje još NOVE UMILJATE životinje!

Predanje kaže da se na Sretenje sreću zima i proleće. Zbog toga se na današnji dan, po  legendi, bude medvedi iz zimskog sna. Priča kaže da ako medved na današnji dan ugleda svoju senku, uplašiće se i vratiti u pećinu da nastavi zimski san, odnosno da će zima potrajati još najmanje mesec do mesec i po dana. Ali, ako medved ne ugleda svoju senku, ostaće napolju, što znači da je završio zimski san i da nas sigurno čeka samo lepo vreme u nastavku godine.

RODE STIGLE U BEO ZOO VRT: Pogledajte kako se MAZE umiljati LAVIĆI Vuk i Elza! (FOTO) (VIDEO)

Jedino mesto gde se u Beogradu siguno može naći medved je Beo Zoo vrt, a mečka Gordana godinama je takozvani reper koji na Sretenje utvrđuje da li će zima trajati ili ne.

Pošto je u Beogradu osvanulo oblačno jutro, Gordana danas nije ugledala svoju senku, ali nije ni izlazila iz svoje pećine.

Gordana, doduše, već danima po tvrdnji zaposlenih u Beo Zoo vrtu spava van pećine, ali bitno je da se danas nije uplašila i vratila u svoju rupu.

Ako vam Gordanina prognoza nije dovoljna, možemo da naglasimo i da meteorolozi smatraju da su dnevni minusi prošlost za ovu godinu, te da nas, osim noću, do kraja februara i početkom marta očekuje temperatura u plusu.

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • car

    15. februar 2016 | 08:51

    Mecka Gorana nema ni drvce niti trave nego betonsko kamenje,smorila se zesce kao i ostatak zivotinja tamo... Preselite vise zoo vrt NBG pun praznih njiva...

  • Nira

    15. februar 2016 | 10:36

    Hm,ako godinama mečka Goca izlazi a danas nije da nije možda od starosti artritis i te stvari beton je to?

  • hm

    15. februar 2016 | 14:59

    to više nevaži. odavno se vreme pokvarilo. realno zima je otišla a tek za mesec ipo dana i kalendarski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA