Nemačka vraća HILJADE MIGRANATA u Austriju?

List "Kronen cajtung" ukazuje na to da je samo tokom januara iz Nemačke u Austriju vraćeno 3.723 Marokanaca, Alžiraca, Egipćana

  • 9

Na hiljade migranata biće vraćeno iz Nemačke u Austriju, a ako Berlin nastavi sa takvom strategijom ove godine će sa severozapada doći do 30.000 ekonomskih izbeglica, piše bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Makedonija MORA da zaustavi migrante na granici: Evo kako je Kurc uterao strah u kosti vlastima u Skoplju

List "Kronen cajtung" ukazuje na to da je samo tokom januara iz Nemačke u Austriju vraćeno 3.723 Marokanaca, Alžiraca, Egipćana.

Još u oktobru prošle godine je austrijski kancelar Verner Fajman rekao da je takav razvoj nerealan.

Dok se ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane Austrije bore za uspostavljanje delotvorne zaštite državne granice na jugu, hiljade ekonomskih izbeglica dolazi u zemlju iz susedne Nemačke.

Berlin, kako navodi list, očigledno sprovodi brzo vraćanje izbeglica u pravcu Austrije, što je negirao kancelar Fajman.

Dnevno iz Nemačke u Austriju biva vraćeno između 50 i 200 ekonomskih izbeglica.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U januaru su prosečno iz Nemačke vraćane 123 osobe, a u februaru se taj broj, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, smanjio pre svega jer je smanjen pritisak izbeglica koje su dolazile sa juga u Nemačku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Austrijske vlasti nisu zadovoljne delovanjem suseda jer će vraćeni migranti ili pokušati na ilegalan način ponovo do dospeju u Nemačku, ili će podneti zahtev za dobijanje azila u Austriji, sa gotovo nikakvim izgledima na pozitivan odgovor.

Da bi rešili problem sa proterivanjem ekonomskih migranata, koje vraća sada Nemačka, ministri unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner i odbrane Hans Peter Doskocil planiraju put u Maroko kako bi se zaključio sporazum o readmisiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PARTIZAN I SAMO PARTIZANNNN

    13. februar 2016 | 10:10

    Pa kad ne znate te mangupe da vratite odmah kuci. Kad dodju da se prijave ,odmah ih oterajte kuci a porodice ostavite dok ne obavite njihove izjave. Za samce neka bude zatvoreno. Kratko i jasno.

  • Pravda

    13. februar 2016 | 10:38

    Marokanci, Alzirci, Egipcani!Zar njima nije svanulo posle Arapskog proleca?Zasto beze iz demokratije i slobode!???

  • Čiča-deda

    13. februar 2016 | 20:26

    Toliko p švapskom bratstvu,uostalom veštica merkel ih je ohrabrivala da joj dođu pa sad neka ih i čuva, može i da ih podoji Rasulo je na vidiku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA