DA NE POVERUJEŠ: U jednoj zemlji proslava Dana zaljubljenih je krivično delo!

Policija je izdala upozorenje prodavcima da ne promovišu "dekadentnu zapadnu kulturu kroz rituale dana Svetog Valentina"

  • 19

Iranske vlasti upozorile su da će se obeležavanje Svetog Valentina, ili Dana zaljubljenih, čiji rituali su ocenjeni kao dekadentni, smatrati krivičnim delom.

LJUBAV IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Dan zaljubljenih provešće zajedno posle 70 godina razdvojenosti! (FOTO)

Iranski mediji objavili su policijsku direktivu, uz upozorenje prodavcima da ne promovišu "dekadentnu zapadnu kulturu kroz rituale dana Svetog Valentina".

Policija je obavestila sindikat kafea i prodavnica sladoleda u Teheranu da izbegavaju okupljanja na kojima dečaci i devojčice razmenjuju poklone na dan Svetog Valentina.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Godišnje obeležavanje Dana zaljubljenih 14. februara, na dan Svetog Valentina, nazvanog po hrišćanskom mučeniku, postalo je popularno poslednjih godina u Iranu i drugim bliskoistočnim zemljama.

U Iranu zabrana ovog praznika deo je nastojanje da se spreči širenje zapadne kulture.

Saudijska Arabija takodje pokušava da spreči obeležavanje Svetog Valentina, ali se on naveliko slavi u susednim mestima, kao na primer u Dubaiu.

(Telegraf.rs / Izvor:Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    14. februar 2016 | 09:31

    Pravoslavci slave Svetog Trifuna,nemam nista protiv onih koji slave nekog drugog. Svima sve najbolje.

  • miki

    14. februar 2016 | 08:27

    Dan zaljubljenih ili sveti Valenti.... On nije praznik muslimana vec katolika i pravoslavaca i neznam sta je tu cudno sto se neslavi u teheranu ili drugim muslimanskim zemljama..... Ja živim u Srbiji u Beogradu i uopste ga neslavim tj. Neobeljezavam... Ja svoju zenu svaki dan obrađujem nekim poklonom tako da ne cekam taj jedan dan kako bi dokazao kolko mi znaci.....

  • ja

    14. februar 2016 | 07:33

    Pa sta ? i jeste nametanje i to jako napadno ! Sve zbog soping kupovine i trosenja para , nas je Trifundan i nikome se ne namece !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA