MRAČNA PROGNOZA AMERIČKOG ASTRONAUTA: Zemlja izgleda bolesno, to treba da nas brine

- Zemljina atmosfera deluje vrlo, vrlo krhko. To je problem o kom definitivno moramo da povedemo računa - poručio je astronaut

  • 6

Američki astronaut Skot Keli (52) se uskoro vraća sa misije u svemiru koja je trajala godinu dana, ali prognoze koje donosi uopšte nisu optimistične. On je poručio svima da Zemljina atmosfera ne izgleda dobro.

- Zemljina atmosfera deluje vrlo, vrlo krhko. To je problem o kom definitivno moramo da povedemo računa - poručio je astronaut putem satelita.

Ova dva blizanca će otključati tajne svemira (FOTO) (VIDEO)

On je posebno zabrinut za delove Azije i srednje Amerike, za koje tvrdi da su veoma zagađeni.

- To zagađenje se sa 400 kilometara visine, na kojoj se nalazim, vidi kao gusta magla. Rekao bih da čitav taj prizor izgleda bolesno - rekao je.

Foto: NASA Foto: NASA

Astronaut je dodao da su tropski cikloni, kao vrlo intenzivni poremećaji u atmosferi, počeli da se pojavljuju na neočekivanim mestima, odnosno na mestima koja definitivno nisu tropska, što predstavlja problem.

Inače, on je u svemiru proveo 501 dan, više od bilo kog drugog američkog astronauta, a njegova misija uključuje i medicinska merenja koja mora da sprovodi na sebi. Kada bude izdao studiju o poređenju zdravstvenog stanja sa stanjem svog brata blizanca koji je na Zemlji i astronaut u penziji, pokušaće da otkrije kako duži boravak u svemiru utiče na ljudsko telo.

- Prolazak vremena je malo zbunjujući kada si u svemiru. Čini mi se kao da sam ovde mnogo više od godinu dana. Jedva čekam da se vratim - rekao je Keli.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    15. februar 2016 | 13:41

    Unutar Zemlje, u jezgru, uzarena lava, a u svakog zemljanina bolesna glava...

  • Laki

    15. februar 2016 | 15:40

    Bolesni /nezasiti bogaćenjem/,prvo iz USA,a zatim po svetu,napravili su je bolesnom.

  • Boki

    15. februar 2016 | 13:50

    Jel on astronaut ili naucnik?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA