POČINJE SLANINIJADA: Ali ove godine neće biti manifestacije "PRASE JE PUŠTENO"!

Organizatori očekuju da će ovogodišnju Slaninijadu pod sloganom "Slanina je iz raja izašla" posetiti između 80.000 i 120.000 ljudi

  • 8

Pod sloganom "Slanina je iz raja izašla" od četvrtka do nedelje u Kačarevu će se održati 29. Slaninijada.

JANOŠ NAPRAVIO SLANINU OD 60 KG: Srbija zanemela kada je videla ovog DŽINA! (FOTO)

Organizatori očekuju da će ovogodišnju Slaninijadu posetiti između 80.000 i 120.000 ljudi.

PROBALA SAM MAĐARSKE EROTSKE ŠNICLE NA SRPSKOM SVINJOKOLJU: A onda su mi otkrili njihovu najveću TAJNU! (FOTO)

- Ove godine pravimo neku vrstu generalne probe pred 30. jubilarnu Slaninijadu. Biće čvaraka u izobilju. Topiće se u desetak kazana, a jedan od njih biće od 500 kilograma, tako da nije isključeno da se obori rekord u topljenju masti. Imaćemo i kapiju od slanine kroz koju će moći da se prođe, a ona će naročito biti zanimljiva mladima koji će, ako prođu kroz nju, biti srećni u ljubavi cele godine - priča za Telegraf Milan Ajder, pr menadžer Slaninijade.

Takmičarska izložba najbolje slanine, takmičenje u pravljenju najboljeg svinjskog paprikaša "Zlatni čvarak", izbor najjačeg slaninara kroz takmičenje u nadvlačenju konopca, samo su neke od propratnih manifestacija koje će se održati na 29. Slaninijadi.

Ipak, jedne tradicionalne manifestacije "Prase je pušteno" neće biti ove godine.

- U pitanju je igra u kojoj se prase pusti da trči, a takmičari treba da ga uhvate za rep ili papak. Međutim, imali smo neprijatna iskustva sa društvima koje se bave zaštitom životinja i uvažili smo njihove primedbe da to nije humano postupanje prema životinjama, te smo ukinuli ovu disciplinu. Umesto nje ove godine ćemo imati takmičenje "Ala je teška" u kojoj će se takmičari nadmetati u podizanju tabli slanine. Ranije smo imali i pokazivanje svinjokolja, ali smo i to posle primedbi ukinuli. Sada imamo samo prikaz kasapskih veština, bez ikakvog pokazivanja na samoj životinji - dodaje Ajder.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Organizatori Slaninijade navode da posetioci ne smeju da propuste da probaju domaću slaninu i svinjski paprikaš.

- Imaćemo najveću ponudu domaće slanine. Izlagaće oko 300 domaćina. Biće i zanatske slanine, koja je rađena po ugledu na domaću u malim radionicama, a bolja je od industrijske. Najbolje je da se dođe na spremanje svinjskog paprikaša koji će praviti vrhunski majstori. Uz najbolju klopu idu i tamburaši i sva ostala zabava - zaključuje Ajder.

(Vlada Živanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    15. februar 2016 | 15:50

    A drustvo za zastitu zivotinja prvo u redu za slaninu i čvarke!!!!

  • Toplistanadrealista

    15. februar 2016 | 14:43

    Ovo su glavne kulturne manifestacije u Srbiji. Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA