RUSIJA OŠTRO: Crnoj Gori ne možemo i NEĆEMO pomoći

- Neprihvatljivo je odlučivati o budućnosti zemlje u ime njenih građana jer je to suprotno osnovama međunarodnih odnosa koje Rusija podržava - rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljinih poslova

  • 38

Crna Gora je pod uticajem zapadnih pokrovitelja kada je reč o pristupanju NATO-u, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljinih poslova Marija Zaharova istakavši da se zvanična Moskva neće mešati u njihove unutrašnje stvari i po tom pitanju neće vršiti pritisak na vladu u Podgorici.

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora će zatvoriti granice ako i drugi to urade

Zaharova je u intervjuu za list "Argumenti i činjenice", na pitanje da li će Moskva pomoći Crnoj Gori da donese odluku o pridruživanju NATO-u, rekla da Rusija neće vršiti pritisak na nacionalnu politiku te zemlje, ali da im ne mogu i neće ni pomoći.

- Možemo da razgovaramo o našim zajedničkim pogledima na nekoliko problema, ali se nećemo mešati u njihove unutrašnje poslove. Kada govorimo o Crnoj Gori, njenom narodu definitivno treba pružiti pravo da odluče - navela je ona istakavši da Moskva smatra da je pritisak koji, kako navodi, Zapad vrši na vlast u Crnoj Gori "pogrešan".

Foto: mid.ru Foto: mid.ru

Neprihvatljivo je, kazala je, odlučivati o budućnosti zemlje u ime njenih građana jer je to suprotno osnovama međunarodnih odnosa koje Rusija podržava, preneo je TAS S.

NATO je zvanično pozvao Crnu Goru da se pridruži Alijansi početkom decembra prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кокарда

    24. februar 2016 | 21:39

    НАТО - Нацистичко Агресорска Терористичка Организација

  • RUSIJA SRBIJA 1389

    24. februar 2016 | 14:28

    To brate Putine.

  • Podgorica

    24. februar 2016 | 20:12

    Nadam se u Boga, Sv. Vasilija i Rusiju da necemo uci u tu satansku organizaciju. Mi, Srbi iz CG izlazimo na proteste...Nece biti lako, sami smo, kao sto kaze Njegos: ..,,Jedna slamka medju vihorove..." Ali, kao sto kaze ona narodna, nije kome je receno, nego kome je sudjeno, a nama je, prirodno, mjesto sa bracom Rusima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA