KIM DŽONG UN NEMA GDE: Doneta odluka o najstrožim sankcijama Severnoj Koreji!

Sankcije uključuju obavezne inspekcije tereta koji ulazi ili izlazi iz Severne Koreje zemljom ili vazduhom, zabranu svih prodaja ili transfera malog i lakog naoružanja u Pjongjnag i isterivanje severnokorejskih diplomata uhvaćenih u "nelegalnim aktivnostima"

  • 23

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija doneo je jednu od najstrožih odluka povodom sankcija za Severnu Koreju u poslednjih dvadeset godina, piše B92.

POČINJU NAJVEĆE VOJNE VEŽBE SAD I JUŽNE KOREJE: Obama sankcijama kažnjava Kim Džong Una

Sjedinjene Države i Kina, tradicionalni saveznik Pjongjanga proveli su sedam nedelja pregovarajući o novim sankcijama.

Sankcije uključuju obavezne inspekcije tereta koji ulazi ili izlazi iz Severne Koreje zemljom ili vazduhom, zabranu svih prodaja ili transfera malog i lakog naoružanja u Pjongjnag i isterivanje severnokorejskih diplomata uhvaćenih u "nelegalnim aktivnostima".

SAD i njeni saveznici sa Zapada želeli su još žešće sankcije koje prevazilaze nukelarni i raketni program Severne Koreje, ali se Kina tome protivila navodeći da bi te mere mogle da ugroze stabilnost Severne Koreje i izazovu ekonomski kolaps zemlje.

Glasanje o nacrtu razolucije u kojoj se pozivalo na uvođenje oštrijih sankcija Severnoj Koreji u sredu je odložen za danas jer je Rusija tražila da više pouči rezoluciju.

- Prema zahtevu SAD da se glasanje održi ovog popodneva, Rusija se pozvala na proceduralno razmatranje rezolucije na 24 časa - navela je misija SAD pri UN u saopštenju.

Osim toga, severnokorejski šef diplomatije Ri Su Jong takođe je izjavio da njegovu zemlju nikada neće obavezati nijedna rezolucije SB UN o stanju ljudskih prava.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    2. mart 2016 | 18:02

    Sram vas bilo, americkozapadni fasisticki manijaci!!!

  • Nikolas

    2. mart 2016 | 18:23

    AMERICKI SAVET BEZBEDNOSTI RADI ZA INTERESE AMERA I TLACI MALE NARODE SVE DOTLE DOK NEPOSTAVI MARIONETU KOJI LJUBI UDUPE REZIM IZ WASINGTONA!!!! !!!

  • Pravda

    2. mart 2016 | 18:02

    Ovi opet uvode demokratiju!!?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA