PREDRAG MARIĆ O POPLAVAMA: Situacija je pod kontrolom, timovi u stanju pripravnosti!

Za sada je situacija pod kontrolom, ali je ispravno da podignemo stepen pripravnosti i da budemo jako oprezni u narednih nekoliko dana dok ne prođe ciklon iz Italije, napominje načelnik Sektora za vanredne situacije

  • 5

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je, kada je reč o padavinama, situacija pod kontrolom i da nije bilo intervencija, ali da su svi timovi Sektora za vanredne situacije u pripravnosti.

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Srbiji prete sve češći POŽARI, POPLAVE, i ZEMLJOTRESI!

- Mi smo naše aktivnosti oko pripreme onoga što je RHMZ objavio uradili još u petak kada su svi opštinski štabovi za vanredne situacije u Srbiji na potencijalno kriznim mestima dobili upozorenje od našeg Sektora da se podigne stepen pripravnosti, i da se radi monitoring 24 sata dok padavine ne prestanu - rekao je Marić za Tanjug.

On je istakao da su svi timovi Sektora za vanredne situacije, za spasavanje na vodi, u stanju pripravnosti.

REKE OPET DIVLJAJU U SRBIJI: Preti li nam za nedelju dana novi Obrenovac?

Foto: Miroslav Čučković Foto: Miroslav Čučković

- Od danas su ljudi na terenu, a od sutra će timovi biti detaširani i približeni potencijalno kriznim mestima. U stalnom smo kontaktu i sa ostalim jedinicama MUP-a i Ministarstva odbrane. Za sada je situacija pod kontrolom, a da li će zaista biti ona količina padavina kako je najavljeno ili ne nije na nama da razmišljamo o tome. Mislim da je ispravno da podignemo stepen pripravnosti i da budemo jako oprezni u narednih nekoliko dana dok ove količine padavina ne prođu i dok ne prođe ciklon koji se najavljuje iz Italije - ističe Marić.

Navodeći da do sada nisu imali intervencija, on je naveo da se tek u toku noći i sutrašnjeg dana, do utorka, očekuju ozbiljnije padavine.

Videćemo da li će se prognoza ispostaviti kao tačna. Svejedno da li će pasti manje ili više kiše mi smo već u petak upozorili sve i bićemo na terenu u narednih nekoliko dana - zaključio je Marić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    6. mart 2016 | 20:18

    Rusi nas spasavaju ,dok ce zapad da likje nad nasom mukom!

  • @man

    6. mart 2016 | 21:20

    ovaj vrti jednu te istu pricu.......

  • Pricam ti pricu

    7. mart 2016 | 02:20

    Tako su i onda govorili obrenovcanima... Ne ponovilo se, ali vlast bi mogla da se pozabavi izlivanjem reka umesto sto drzi mitinge... Ali eto nama je ovo prioritet, a njima miting...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA