ŠTA SE DEŠAVA SA SRPSKIM POLICAJCIMA: Serija ubistava i samoubistava radnika MUP-a!

- Između "nas" i policajaca, jedina razlika je u tome što oni ne moraju da nabavljaju oružje, jer ga već imaju kod sebe, objašnjava za "Telegraf" kriminolog Zlatko Nikolić

  • 51

Ubistvo Jelene Sindrić (29) iz Požarevca, u koju je policajac Dejan Stojiljković (36) ispalio tri hica, u ovom gradu, najverovatnije zbog ljubomore, je samo još jedan u nizu užasa čiji je glavni akter bio neki pripadnik MUP-a.

Ovo je policajac osumnjičen da je UBIO BIVŠU TRUDNU DEVOJKU na parkingu! (FOTO)

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je zbog Jelene ostavio ženu i dete, ali je onda ona ostavila njega. Sačekao ju je u zasedi, u Ulici Bože Dimitrijevića, gde je trebalo da stigne kolima, sa svojim novim dečkom, a potom je upucao, uprkos tome što ga je nesrećna žena molila da je poštedi.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Pre ove tragedije, 22. januara sebi je oduzeo život policajac M. J. (37), koji je, navodno, imao zdravstvenih problema, zbog kojih je trebalo da ide u invalidsku penziju.

Ubio se iz svog službenog pištolja, u kući u kojoj je živeo u blizini Gardoša, tako što je pucao sebi u glavu.

Prema rečima njegovih najbližih, ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da se odluči na ovakav čin.

Nepunih nedelju dana pre ovoga, policajac Darko Đuričić osumnjičen je da je obio kuću Ljubiše Buhe Čumeta u Surčinu, kada je iz nje odneo nakit i određena dokumenta.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, njegove bivše kolege su ga odmah uhapsile, a to nije bio prvi put da se Đuričić privodi licu pravde.

Malo ranije, na Božić, u policijskoj stanici u Bogatićupolicajac M. T. (28) pucao je iz pištolja i ranio svoju bivšu suprugu, koja je u tom trenutku bila na radnom mestu, na upravnim poslovima.

Osumnjičeni policajac, ušao je tada u kancelariju i urlao “ubiću i tebe i sebe”, a zatim je uperio u nju pištolj i pucao. Policajci koji su se tu zadesili pokušali su da ga spreče i da mu oduzmu pištolj, ali je prilikom pokušaja savladavanja policajca, došlo do još jednog opaljenja, pa je metak pogodio u levo stopalo i policajca D. Tdok je inspektor S. E. ranjen u butinu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dan ranije, na Badnje veče, policajac A.V. (44) pucao je sebi u glavu iz službenog pištolja u beogradskom naselju Karaburmi, u stanu u kom živi.

Iako se nagađalo da se na ovaj potez odlučio zbog potencijalnog otkaza, Uprava za obezbeđenje MUP-a Srbije saopštila je da on nije bio na spisku za otkaz koji je napravljen u okviru racionalizacije u MUP-u, koja se sprovodi po odluci Vlade Srbije.

Ovoj seriji, krajem prošle godine, pridružili su se još jedna pljačka i samoubistvo.

Novosadska policija uhapsila je 31. decembra svog pripadnika G. I. (28) zbog sumnje da je maskiran i uz pretnju pištoljem, opljačkao 12 prodavnica u Novom Sadu i više drugih mesta u Južnobačkom okrugu.

Policajac Nedeljko K. (45) iz Nove Varoši, 24. decembra pucao je sebi u glavu, posle čega je podlegao povredama u užičkoj Opštoj bolnici.

Njegova porodica nije mogla da pretpostavi Nedeljkove motive, ali su tada za medije ispričali da je kobnog dana otišao u spavaću sobu porodične kuće, iz koje se malo kasnije začuo prasak.

Ukućani su u prvom trenutku pomislili da je neko bacio petardu, ali su ubrzo našli Nedeljka u lokvi krvi.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Zabrinutost javnosti za to "šta se dešava sa srpskim policajcima", je ipak neosnovana, budući da uzrok ovog krvavog talasa leži u koincidenciji, smatra kriminolog Zlatko Nikolić. Kako objašnjava za "Telegraf", u redove policajaca ne primaju se robokapi već ljudi, od krvi i mesa, koji imaju svoju tačku pucanja "po šavovima", kao i bilo ko drugi.

- I oni su samo ljudi, kod kojih može doći do "zamora materijala". To što su policajci ne znači da su imuni na stres, strepnju, strah ili ljubomoru, o čemu svedoči ovaj poslednji slučaj u Požarevcu. U pitanju je bilo ubistvo iz strasti - žena zbog koje je ostavio svoju suprugu i dete, zatrudnela je s  drugim - objašnjava Nikolić, dodajući da je ovde, između "nas" i policajaca, jedina razlika u tome što oni ne moraju da nabavljaju oružje, već ga imaju kod sebe.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    10. mart 2016 | 23:55

    Sve je ogledalo socijalno-psihickog stanja u zemlji.

  • Mimica

    10. mart 2016 | 22:40

    Primaju sve redom u policiju,nema vise cetvorogodisnjeg skolovanja za policajca,sto je velika steta.

  • Svejk

    11. mart 2016 | 00:19

    Kakvi policajci? To su opismenjeni kulovi sa diplomom (kursisti) koju dobiju za 3=4 meseca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA