DETALJI POLICIJSKE AKCIJE GODINE U SRBIJI: Evo ko je sve i zbog čega uhapšen u AKCIJI SKENER!

Policija je u akciji "Skener" uhapsila 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito

  • 14

Kako je precizirano u saopštenju MUP-a, u akciji "Skener" uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su od 2009. godine do danas počinili više krivičnih dela pranja novca - D. B. (48), N. O. (46), N. Ð. (51) iz Beograda, kao i odgovorno lice privrednog društva "Parket planet“ doo R. S. (36) iz Užica i Z. NJ. (43) sa Zlatibora.

(VIDEO) POLICIJA IH HAPSILA U GAĆAMA: Pogledajte kako je u AKCIJI SKENER privedeno 46 ljudi zbog KORUPCIJE!

Sumnja se da su prikrivali vlasništvo nad pet poslovnih lokala u Tržnom centru "Vila jezero“ na Zlatiboru, stanom u Beogradu i privrednim društvom "Parket planet“ doo, iako su znali da 2.350.000 evra, kojima su kupljeni lokali, stan, kao i osnivanje i pozajmice osnivača za likvidnost privrednog društva, potiču od prodaje kokaina i ostalih narkotika i da postoji opasnost od njihovog oduzimanja u postupku pred nadležnim državnim organima.

Na taj način ostvarili su protivpravnu imovinsku korist i oštetili budžet Srbije za oko 290 miliona dinara, odnosno oko 2,3 miliona evra.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

VELIKI MARTOVSKI UDAR NA KORUPCIJU: Uhapšeno ukupno 46 osumnjičenih, privedeno 15 policajaca i sudija!

Takođe, uhapšeno je i 16 policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Beogradu, zbog sumnje da su od septembra do decembra prošle godine počinili više krivičnih dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Sektor unutrašnje kontrole evidentirao je 340 situacija u kojima su obezbeđeni dokazi vezani za inkriminaciju tih krivičnih dela, kojima je republičkom budžetu naneta šteta od oko tri miliona dinara.

Uhapšen je i policijski službenik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Sremska Mitrovica, B.T. (36), zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Uhapšen bivši fudbaler Zvezde Zoran Njeguš! (VIDEO)

Sumnja se da je od 2014. godine do danas obaveštavao dva lica koja se bave nedozvoljenom trgovinom duvana o pretresima, kako bi blagovremeno premestili robu na drugu lokaciju.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Uhapšena je i bivši referent Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, filijale u Beogradu, S. Ć. (49) zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je tokom 2011., 2012. i 2013. godine, prekoračenjem granica ovlašćenja, u matičnu evidenciju PIO fonda unela fiktivni radni staž za sedam osiguranika, koji po važećem Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju nisu ispunjavali uslove za ostvarivanje prava na penziju.

Tako je osiguranicima, na štetu Fonda i Nacionalne službe za zapošljavanje, omogućila da na nezakonit način ostvare pravo na penziju i pribave protivpravnu imovinsku korist od oko četiri miliona dinara.

Takođe, uhapšen je i M.P., sudija za prekršaje u Guči, zbog sumnje da je primio mito, kao i odgovorno lice Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke usluga preuzimanja, transporta i privremenog skladištenja opasnog otpada u Republici Srbiji i još tri člana te komisije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography

Uhapšeni Lj.M, B.G., P.N. i V.M., sumnjiče se da su od 17. septembra do 22. decembra 2009. godine u toku sprovođenja postupka javne nabavke usluga preuzimanja, transporta i privremenog skladištenja opasnog otpada u Republici Srbiji, odbili ponudu drugog ponuđača u visini od oko devet miliona dinara, zbog neuobičajeno niske cene, iako je taj ponuđač u svom obrazloženju ponuđene cene detaljno obrazložio transportne troškove za lokacije na kojima se opasan otpad nalazio.

Hapšenja je bilo i u Lazarevcu, Kragujevcu, Somboru, Novom Sadu, Požarevcu, Pančevu, Malom Iđošu, gde je uhapšen bivši funkcioner i zaposleni u nadzornom organu na nadogradnji škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Lovćencu, zbog zloupotrebe prilikom nadogradnje učionica...

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kjkszpj

    18. mart 2016 | 16:26

    A sta ćemo sa onim slucajevima sto nisu reseni? Nikom nista? Pricate samo o onim sto ste "resili". Državom vladaju lopovi,sto njih niste uhapsili? Neki siromah nema da plati 5000 za struju,odmah mu se sece,a sta je sa onima koji duguju preko milion? Opet nikom nista?

  • Gaga

    18. mart 2016 | 23:51

    Hapsite korumpirane DOKTORE sirom Srbije BREEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!Ako ovom jadnom narodu uopste ima spasa ;(:(

  • Čapajev

    18. mart 2016 | 17:50

    a đe su vi doktori?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA