IRCI HOĆE DA SRUŠE SRPSKOG GINISOVOG REKORDERA: Dalibor im poručuje "ne kačite se SA PARAĆINCEM"! (VIDEO)

Portal JOE.ie sa sedištem u Dablinu pozvao na rušenje nekoliko Ginisovih rekorda, među kojima je i rekord poznatog Paraćinca u brzini ređanja šahovskih figura jednom rukom

  • 4

Dalibor Jablanović, Srbin koji je Ginisove rekorde rušio 25 puta u 10 različitih disciplina, našao se „na meti“ irskog portala JOE.ie čije je sedište u Dablinu.

OVAJ SRBIN IMA NEVEROVATAN DAR: Napamet zna DESETINE HILJADA telefonskih brojeva!

Sa tog sajta je nedavno upućen poziv na rušenje nekoliko Ginisovih rekorda, među kojima je i Daliborov. Portal je objavio i snimak Daliborovog rekorda, a u pitanju je ređanje šahovskih figura jednom rukom. Vrsni Srbin je tu najbolji na svetu, jer sve figure naređa na tablu za 34,2 sekunde.

U kući SIGURNO imate nešto što su napravili Stojkovići iz Paraćina, a da NEMATE POJMA! (FOTO)

- Video sam i ja da su Irci pozvali na rušenje mog rekorda. Mogu samo da im poručim da će teško da izađu na kraj sa jednim Srbinom i to još Paraćincem – poručuje im naš Ginisovac, poznat po tome što je Srbin sa najvećim brojem oborenih rekorda za kratko vreme.

NOVI GENIJALNI IZUMI PARAĆINCA KOJI JE OSVOJIO SVET: Neverovatna PICA-PITA i originalni NOŽ ZA BUREK! (FOTO)

– Taj rekord držim već dve godine i bilo je već dosta bezuspešnih pokušaja obaranja. Još uvek je aktuelan i moj rekord u istoj disciplini, samo u timu. Sa Vladicom Radisavljevićem timski naređam šahovski set za 37,3 sekunde – priča Dalibor za „Telegraf“.

Ginisova pravila u ređanju šahovskih figura, pojedinačno ili timski, nisu ni malo laka. Figure moraju biti u jednoj posudi koja se nalazi 30 centimetara od šahovske table. Moraju biti izmešane i ređaju se jednom rukom. Diskalifikacija sledi ako figura predje u susedno polje ili ako se pogreši redosled ređanja. Ista pravila su za tim i za pojedinca.

Jablanović je obarao i svoje i tuđe rekorde, a pošto pasioniranih obarača ima svuda u svetu, rekorderi se često smenjuju. Naš Ginisovac je osim u šahu najbolji i u broju kašika balansiranih na licu, u razmotavanju toalet papira jednom rukom, broju šnalica stavljenih u kosu i u lepljenju stik papirića na lice. Dalibor bez greške naređa 31 kašičicu, rolnu toalet papira razmota za 9,8 sekundi, zakači 54 šnalice u kosu za 30 sekundi i na lice zalepi 35 papirića za minut, odnosno 25 za 30 sekundi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kaže da ima konkurente u čitavom svetu, ali da mu je najveći rival, a ujedno i odličan prijatelj, Italijan Silvio Sabo.

- Sa njim najčešće ulazim u duele iako je on drugi na svetu. Oborio je čak 250 rekorda, a drži još uvek 58. Inače, ti rekordi su mi postali pasija i svojevrstan izazov, a najomiljeniji mi je onaj sa kašikama. Na više portala, uključujuči i vijetnamski, taj rekord našao se na listi najčudnijih – priča Jablanović i dodaje da jedva čeka da se neko odazove pozivu Iraca i da sa njim „ukrsti koplja“.

Neobični Paraćinac, po zanimanju je inženjer računarskih tehnologija, nalazi se i na top 10 listi Srba u Ginisovoj knjizi.

Pogledajte video snimak rekorda koji irski portal želi da sruši:

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA