BIĆE OVO DUGA I KRVAVA GODINA: Talibani objavili početak "prolećne ofanzive"

Talibani najavljuju "dugu i krvavu" ofanzivu za ovu godinu i navode da je vođenje džihada protiv američkih napadača "sveta obaveza"

  • 3

Avganistanski talibani objavili su jutros početak svoje "prolećne ofanzive", u trenutku kada vlada u Kabulu pokušava da vrati pobunjenike za pregovarački sto kako bi se stavila tačka na njihov dugotrajni sukob.

UBILI SU VASILA (10) NA PUTU DO ŠKOLE: Talibani usmrtili dečaka koji je proglašen herojem

U mejlu koji su danas uputili medijskim organizacijama, talibani su saopštili da je njihova ofanziva počela jutros u 5:00 sati, prenosi AP.

Oni su u saopštenju upozorili da će "izvesti napade velikih razmera na neprijateljske položaje širom zemlje", tokom ofanzive koji su nazvali "Operacija Omari" u čast osnivača tog pokreta Mule Omara, čija je smrt objavljena prošle godine, navodi AFP.

Talibani najavljuju "dugu i krvavu" ofanzivu za ovu godinu i navode da je vođenje džihada protiv američkih napadača "sveta obaveza".

Sukob avagnistanskih vlasti sa talibanima ušao je u svoju 15. godinu, sa više od 11.000 civila ubijenih tokom 2015, podseća američka agencija.

Unutar talibanskog pokreta nastao je razdor usled trvenja među talibanima otkako je smrt Mule Omara objavljena prošlog leta, a novi lider Mula Ahtar Mansur vodi pokret već više od dve godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    12. april 2016 | 11:12

    Koje primitivne face . U ostalom sve face sa tog podnebla su identične . A hrle ka Evropi . Bilo bi idealno kada bi se na Bugarskoj i Grčkoj granici sazidao jedan kineski zid koji bi se kasnije po oslobođenju Vizantije pomerio daleko na istok. A teritorija dezinfikovala !

  • ATIMUS

    12. april 2016 | 17:39

    OVI KRVOLOCNI SELJACI BAS SU UPORNI

  • Vladeta

    12. april 2016 | 11:04

    A vidji cuda zar ono ameri ne rekose da su ih porazili Bice prije da ovi iz ISIL-a nisu bili dovoljno borbeni po ukusu amera Milo vrci nase vojnike kuci a ako ti je nuzda pisalji svog sina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA