STRAVIČAN SNIMAK TAJNE OBUKE NA KOSOVU: Naoružani albanski teroristi pozivaju borce na mobilizaciju! (VIDEO)

Anonimni komandant terorističke grupe ANA, putem snimka tajne smotre na Kosovu i Metohiji, poziva borce da se spreme za dodatnu borbu za zaštitu nacionalnih interesa, jer paralelne strukture na severu Kosovske Mitrovice muče autohtone Albance

  • 13

Na jutjubu je osvanuo snimak Albanske narodne armije (ANA) kako poziva svoje borce na mobilizaciju. Naoružani članovi, u rejonu Kosovske Mitrovice, pre dva dana su insistirali da pozvani na borbu polože zakletvu.

Na snimku objavljenom na albanskom portalu "Veriu", koji prenosi srpski portal "Kossev", borci su pozvani na borbu i davanje zakletve.

- Pozivam borce da se spreme za dodatnu borbu za zaštitu naših nacionalnih interesa jer paralelne strukture na severu Kosovske Mitrovice muče autohtone Albance, dok naši bivši saradnici, koji su danas na vlasti na Kosovu, pohlepno pune svoje džepove parama. S druge strane, to ne objašnjava sporazum o Zajednici srpskih opština. Paralelne strukture koje i danas postoje u Mitrovici muče autohtone Albance i ne dopuštaju im da se vrate svojim kućama. Ja, kao glavni komandant ANA, pozivam vas da se pripremite za dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa - kaže anonimni komandant u pismu koje je pročitano na smotri.

Jedan od lidera brigade,  koji kaže da je ANA bila prisutna u različitim delovima Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji i Preševskoj dolini i da su njihovi borci organizovani i dobro obučeni, a mogu brzo i da se mobilišu.

ANA se, navodno, ponovno pojavljuje zbog zabrinutosti za okolnosti u albanskim zemljama na 13. godišnjicu terorističkog napada na železnički most u mestu Ložište.

UŽAS NA KOSOVU: Albanci napali dve srpske devojčice!

Printskrin: YouTube / Portali VeriuInfo Printskrin: YouTube / Portali VeriuInfo

ANA se prvi put pojavila na Kosovu nakon 1999. Iako je njihovo postojanje na početku demantovano od međunarodnih snaga na KiM, sve češće su se u javnosti čuli izveštaji o napadima na građane srpske nacionalnosti, a zatim su usledila i saopštenja za štampu te organizacije. Najpoznatija vojna akcija ANA bila je miniranje mosta u Ložištu, na severu Kosova, kada su dvojica njihovih članova Islam Beriša i Hamza Behrami poginuli, a UNMIK je indirektno priznao njihovo postojanje označivši ih kao terorističku organizaciju.

(Telegraf.rs / Izvor: Kossev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. april 2016 | 12:50

    NASA VLAST MORA DA UTUVI DA NATO STVARA VOJSKU ALBANACA NA KOSOVU A DA IH CIJA I TURSKA UVELIKO NAORUZAVA!!! AKO NEBUDEMO IMALI U NISU I OSTALIM GRADOVIMA SRBIJE RUSKE BAZE NUKLEARNOG ORUZJA OD SRBA I SRBIJE NECE OSTATI NI POD JEDNU SLJIVU !!!!! NEMOJTE DA VAS PROBUDI SUTRA GRUPA TERORISTA U CENTRU BEOGRADA!!!

  • nije toliko to za brigu

    15. april 2016 | 14:38

    Ja mislim da je rec o podmladjivanju kadra OVK jer ovi stariji vise nisu sposobni za ratovanja i ne zele vise ratovati e sad steta je da mi nemamo unutar tih terorista nekog teroristu koji bi radio kao obavestajca ili obavestajce ne bitno jel Srbin ili Albanac poreklom kao sto Hrvati kontrolisu sve u nasoj drzavi i nema poteza ,a da oni ne znaju ili komanduju.Najvise obavestajnih sluzbi koje deluju na teritoriji Srbije su hrvatske to je zvanican podatak negde sam procitao.Inace steta je sto je ukinut vojni rok i imamo sve manje rezervista zbog prodanih politicara od 2000te pa na ovamo.Ne treba strahovati od Albanaca oni su izgubili rat i od makedonske policije sami smo sebi najgori neprijatelji i treba se cuvati od sobstvenih redova jer mnogo Srba ne voli Srbiju nego novac.

  • No-pasaran

    15. april 2016 | 13:04

    Šta planira država Srbija da uradi po ovom pitanju? Teroristi se organizuju na srpskoj teritoriji i otvoreno ugrožavaju srpski narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA