ALEKSANDAR VUČIĆ: U nedelju se borimo za bolju budućnost! (FOTO) (VIDEO)

- Dame i gospodo, beskrajno Vam hvala na ovom fenomenalnom dočeku! Hvala na ovoj čistoj i čestitoj kampanji koju smo vodili! Srbiji je potreban vaš glas, vaša snaga, vaš zanos! Nemojte da prestajete da ponavljate to divno ime "Srbija"! Srbiji treba vaš glas! - poručio je predsednik Vlade i premijer Srbije Aleksandar Vučić

  • 92

Na završnom predizbornom mitingu u beogradskoj Areni ogroman broj pristalica SNS-a sa oduševljenjem je sačekao obraćanje Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Srbije i premijera države.

POČEO ZAVRŠNI MITING SNS-A U ARENI: "Ujedinjeni možemo sve" - poručila vladajuća stranka (FOTO)

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da će građani, ako lista SNS pobedi na izborima, početi da osećaju da se Srbija podiže i da mogu da žive bolje.

Vučić je na završnoj konvenciji liste Srbija pobeđuje u beogradskoj Kombank areni političkim protivnicima poručio da mogu da se "ujedinjuju koliko hoće, neće proći" i naglasio da je u prethodne dve godine, zahvaljujući teškim i hrabrim reformama, Srbija stala na noge.

- U prethodne dve godine stvoreni su temelji moderne Srbije, uređene javne finansije, smanjen je deficit, a država više nije pred bankrotstvom, kakva je bila ranije - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlada nije postigla sve što je obećavala i u šta je verovala, ali građani treba da znaju da je radila i da je i on sam radio naporno, da je dao sve od sebe i da se borio za njih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvaljujući takvoj borbi, mnoga razorena preduzeća, poput Železare, MSK i Mitrosa, ponovo rade, podsetio je.

- Imaćemo 1.000 Mitrosa, MSK, Železare, jer ćemo da se borimo i nećemo da odustanemo ni od jednog čoveka - dodao je Vučić i naglasio da će građani, ako pobedi lista SNS, početi da osećaju da se Srbija podiže i da mogu da žive bolje.

On je istovremeno ocenio da je još teških odluka pred nama, da će biti potrebno još znoja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ali, Srbija konačno može sve, može da raste, da se razvija, da se gradi, da otvara fabrike i dovodi investitore, da bude zdravija i sigurnija - poručio je Vučić.

Ubrzani privredni rast znači, istakao je, povećanje plata i penzija, bolji životni standard, uređenje škola i bolnica, bolje obrazovanje i školstvo.

Građanima se zahvalio za snagu, energiju, podršku i u teškim trenucima, kada je država morala da pribegava teškim i nepopularnim merama, kao i na tome "što je njih više bolelo kad njega vređaju".

- Nismo hteli da bolesniku pričamo bajke, da groznicu lečimo pričama i obećanjima da će biti bolje. Nismo hteli da lažemo svoju zemlju i decu. Odmah da vam kažem, da nije bilo vas, podrške koju sam mogao i fizički da osetim, da nije bilo vašeg truda, vere, nade i zajedničkog sna o Srbiji, ne znam kako bih sve ovo prošao - naveo je Vučić, dodajući da poseban aplauz zaslužuju penzioneri, koji su podneli najveći teret reformi.

Političkim protivnicima je poručio da mogu da se ujedinjuju koliko hoće, ali da im to neće proći i da neće uspeti da vrate Srbiju u prošlost.

Vučić je rekao da oni neće moći da vrate Srbiju u vreme pljačkaških privatizacija, da od zemlje ponovno naprave "evropskog gubavca" i da nas izoluju od sveta i posvađaju sa komšijama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je rekao i da se sve što se moglo čuti u kampanji od političke konkurencije svelo na dve reči - "mrzimo Vučića", što je bio jedini njihov plan i program.

- A mi njih volimo i poštujemo i vladaćemo tako da i njima i njihovim porodicama bude bolje, napravićemo sve da svoju zemlju vole malo više. Nema potrebe da im odgovarama rečima mržnje, iako nije lako sve to izrdržati, ali sam gledao koliko ste se sekirali i zato vam beskrajno hvala što ste ćutali, što ste bili pristojni - istakao je Vučić.

Tokom kampanje se, prema njegovim rečima, čulo i da su neki vređali Slovake.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ja hoću da pozdravim i Slovake i Mađare i pripadnike drugih manjina u Srbiji. Ima li nekog od vas u ovoj sali da se ne raduje kada Asmir Kolašinac donese medalju? Nema nikoga. A jeste li videli njega da ne uzme trobojku i da se pohvali Srbijom? Niste videli, to moramo da poštujemo, različitosti su naše bogatstvo. Moramo da čuvamo mir i stabilnost u našoj zemlji - kazao je Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poručio je i da mnogi žele da Srbija ima slabu vladu - političari i tajkuni u zemlji, jer znaju da će nema tog kriminala koji će SNS da toleriše, mnogi u regionu da bi Srbiju mogli da maltretiraju i uvode joj sankcije, ističući da je sve to nemoguće dok Srbija ima jaku vladu, političku stabilnost i sigurnost.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada je u pitanju kriminal, lider SNS kaže da mnogo toga vlada nije stigla da "počisti" i da će biti vremena da ko metlom počisti sve što nije stigla.

Vučić je istakao i da za kampanju nijedan tajkun nije dao ni dinar, već da je finansirana u skladu sa zakonom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pitao bih neke druge odakle im novac, jer su im računi bili blokirani - naglasio je Vučić, koji je, inače, najpre kratko čitao pripremljen govor, ali je onda nastavio "iz glave".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dadex

    21. april 2016 | 21:00

    U prethodne dve godine stvoreni su temelji moderne Srbije, uređene javne finansije, smanjen je deficit, a država više nije pred bankrotstvom, kakva je bila ranijem i upravo iz tih razloga treba pruziti podršku Vučiću i SNS-u.

  • Acika

    21. april 2016 | 18:42

    Nema prostora za brigu, u nedelju se samo nastavlja put kojim smo i do sada išli samo ovaj put u punom mandatu i nadam se do konačnog punopravnog članstva u EU

  • Bole

    21. april 2016 | 20:03

    Verujem da ćemo posle ovih izbora i dalje imati vladu koja može da obezbedi neophodnu političku stabilnost zemlje, kako bi nastavili sa započetim reformama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA