VUČIĆ OBJAVIO REZULTATE IZBORA: SNS 50,9, SPS 11,23, Šešelj 7,39, Dveri i Radulović ispod CENZUSA

- Na osnovu 77 odsto obrađenih mesta - SNS ima 50,9 odsto, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44 i tri liste su ispod cenzusa, a za SDS-LDP-LSV je moguće da pređe cenzus 4,71, ÐB 4,73, DSS-Dveri 4,45 - rekao je lider SNS

  • 32

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je večeras da su rezultati izbora snažna podrška demokratiji, reformama, međunarodnim zalaganjima i evropskim integracijama, i da je Srbija pokazala sebi i svetu da je ujedinjena u želji i zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

(UŽIVO) OVAKO JE SRBIJA GLASALA! Vučić proglasio pobedu sa osvojenih 50,9 odsto glasova (FOTO) (VIDEO)

Vučić je, u obraćanju novinarima u sedištu stranke, nakon prvih rezultata izbora, rekao da je dirnut što su im građani ponovo ukazali čast da vode vladu Srbije.

- Ponosan sam i duboko dirnut rezultatima, oni su nam čast, ali i povlače i ogromnu odgovornost - rekao je novinarima u prvom obraćanju posle izbora.

- Nemamo vremena za slavlje, već moramo da radimo - dodao je.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Znam kuda treba da idemo, kako da obezbedimo budućnost Srbije i koliko treba da radimo da tamo stignemo - rekao je Vučić.

On je zahvalio svim građanima koji su danas glasali, a posebno ljudima sa liste oko SNS koji su vodili, kako je rekao, čistu, poštenu, odgovornu i ozbiljnu kampanju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predsednik SNS je istakao da je duboko dirnut izbornim rezultatima i da su građani Srbije izabrali SNS da vodi novu Vladu Srbije.

Kako je rekao, ovo su bili "namirniji izbori sa najmanje nepravilnosti u poslednjih 25 godina".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovim izborima je, kaže, Srbija pokazala i sebi i svetu da je ujedinjena u zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

- Svi prethodni izbori bili su za stabilizaciju, a ovi su za prosperitetnu budućnost - rekao je Vučić, i dodao da su ovo pomalo istorijski rezultati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Lider SNS je obrazložio da nije ni malo lako da sa 48,2 odsto, rezultati izbora za samo dve godine skoče na 50,9 odsto i to za nekog ko je na vlasti.

Kako je rekao, na osnovu 77 odsto obrađenih mesta - SNS ima 50,9 odsto, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44 i tri liste su ispod cenzusa, a za SDS-LDP-LSV je moguće da pređe cenzus 4,71, ÐB 4,73, DSS-Dveri 4,45.

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA