Potresna ispovest džihadiste koji je pobegao od IS: Gledao sam kako BRAT UBIJA SVOG BRATA (FOTO)

Sarfo je u Islamskoj državi proveo tri meseca i u tom periodu je pomoću propagandnih snimaka zvao ljude iz Nemačke da se pridruže toj terorističkoj grupi

  • 5

Bivši džihadista Hari Sarfo, koji je rođen u Nemačkoj, a odrastao u Velikoj Britaniji, otkrio je da je odlučio da napusti "nehumanu" Islamsku državu nakon što je svedočio kako "braća ubijaju braću" i "prijatelji ubijaju prijatelje".

ISIS OBJAVIO LISTU ZA ODSTREL: U Pentagonu panika, na spisku 70 američkih oficira! (FOTO)

Sarfo (27), koji se trenutno nalazi u zatvoru u Nemačkoj i čeka na suđenje zbog terorizma nakon što se u aprilu 2015. pridružio islamskoj državi, rekao je kako su u egzekucijama, bombaškim napadima, brutalnim kamenovanjima učestvovala i deca.

Sarfo je u Islamskoj državi proveo tri meseca i u tom periodu je pomoću propagandnih snimaka zvao ljude iz Nemačke da se pridruže toj terorističkoj grupi.

Dve žene su rizikovale svoje živote kako biste vi videli ovaj snimak (VIDEO)

Iz Islamske države pobegao je, kaže, zbog ekstremne interpretacije šerijatskog zakona, a nakon povratka u Evropu je uhapšen.

- Svedočio sam kamenovanjima, odsecanjima glava, ubistvima, sakaćenjima... Video sam decu vojnike sa samoubilačkim prslucima i kalašnjikovima. Neki su vozili automobile i učestvovali u brojnim ubistvima - rekao je Sarfo za "Independent". A onda je dodao:

Islamska država pogubila četiri mladića zbog špijunaže

- Islamska država ne samo da je nije islamska, ona je nehumana. Brat je ubio vlastitog brata nakon što je jedan od njih optužen da je špijun. Naredili su mu da ga sam ubije. Tamo prijatelji ubijaju prijatelje - navodi bivši džihadista koji tvrdi kako "vazdušni napadi samo još više radikalizuju ljude koji su u tim napadima izgubili članove porodice".

Bivši poštar koji se u Britaniju preselio kao tinejdžer, rekao je kako je trenirao u Siriji sa džihadistima i da je bio svedok svakodevnom bombardovanju, kao i da je čuo džihadiste kako planiraju napade na Englesku i Evropu.

Sarfo je izjavio da ga je grupa privukla zbog svoje ideologije ujedinjavanja ljudi pod istom zastavom. Nakon što je osuđen zbog pljačke, u zatvoru je proveo neko vreme sa čovekom koji je regrutovao ljude za Al Kaidu i nakon puštanja na slobodu javio se u džamiju u Bremenu.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA ILEGALNE DŽAMIJE: Snimak ruskih specijalaca kako hapse 53 džihadista! (VIDEO)

Safro tvrdi kako ga je loš policijski tretman u Nemačkoj doveo do toga da se pridruži Islamskoj držvai, jer su stroge sigurnosne mere "uništile njegov život".

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA