OVOGODIŠNJI DŽEZ FESTIVAL NAJBOLJI U POSLEDNJIH 10 GODINA: Goran Vesić najavio povratak u Sava Centar

Goran Vesić je pozvao Beograđane da na vreme kupe komplete i pojedinačne ulaznice koje su puštene u prodaju 28. aprila jer će se za ovogodišnji džez festival tražiti karta više

  • 1

Predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić izjavio je danas da će ovogodišnji Beogradski džez festival, 32. po redu, koji se održava od 26. do 30. oktobra pod sloganom „Planeta džez”, biti najbolji od obnove njegovog rada.

NAPREDNJACI NE ODUSTAJU OD VRAČARA! Vesić tvrdi: Preuzimamo Vračar

On je pozvao Beograđane da na vreme kupe komplete i pojedinačne ulaznice koje su puštene u prodaju 28. aprila jer će se za ovogodišnji džez festival tražiti karta više.

– Ovogodišnji džez festival održavaće se tradicionalno u Domu omladine, ali se prvi put posle dužeg perioda vraćamo u tradicionalno uporište džeza u „Sava centar”, gde će biti održana dva koncerta najvećih džez zvezda našeg festivala.

Počećemo 27. oktobra koncertom jedne od najvećih zvezda savremenog džeza Avišaj Koena, virtuoza na kontrabasu, koji je globalna zvezda.

Foto: Promo Foto: Promo

Naša publika je imala priliku sa sluša Koena 2007. godine na početku njegove karijere na Kolarcu, ali sada nam ovaj umetnik dolazi u trenutku kada je na kreativnom vrhuncu.

Već sutradan u „Sava centru” imaćemo priliku da dočekamo legendarnog bubnjara iz Čikaga Džeka de Džoneta sa njegovom novim triom i poznatim džezerima Dejvom Holandom, Krisom Poterom, Erikom Harlendom i drugima. Pored njih, ove godine poseban naglasak stavljamo na muzičare koji dolaze iz latinoameričkih zemalja, koje ćemo imati prilike da slušamo u okviru brojnih programa – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da su cene kompleta ulaznica za glavni program od 26. do 30. oktobra 2016. godine 3.500 dinara, a cena kompleta karata za koncerte u „Sava centru” 27. i 28. oktobra je 2.500 dinara i dodao da Grad Beograd popularnim cenama želi da popularizuje džez i sam festival i omogući našim sugrađanima da za dostupnu cenu uživaju u vrhunskom džezu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

– Naš prošlogodišnji džez festival bio je okretanje novog poglavlja u istoriji ove manifestacije jer smo sebi kao zadatak dali da trasiramo put džez inovacija, otkrivamo nove planete džeza, ali i da ne zaboravljamo velikane ovog muzičkog pravca.

Publika je sjajno odgovorila na naše odluke i preko deset hiljada Beograđana je posetilo koncerte na kojima su nastupila 104 muzičara iz 17 zemalja. Ove godine očekujemo novi rekord jer je ovogodišnji bolji i sadržajniji.

Zato sam siguran da će se za džez u Beogradu u oktobru ponovo tražiti karta više. Svi ljudi koji rade u organizaciji džez festivala veoma su ponosni na to, Beograd ceni naš rad i uzvraća nam posetom programima – rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alkibijad

    4. maj 2016 | 11:55

    Da li je ovo potvrda da Vesić upravo ovako zamišlja Beogradski Jazz Festival, jer - slike su sa Nišvila. Baš sam se u prvom trenutku pitao: kada su to skinuli krov na Sava centru- kad ono medjutim - prepoznah karakteristipčni Nišville scenografiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA