SRBI IZ DIJASPORE PREVARENI: Otkazana Guča u Beču, organizatori NESTALI SA PARAMA

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspevali, jer od njih nema ni traga ni glasa

  • 11

Trodnevna manifestacija "Guča u Beču" trebalo je, navodno, da se održi u austrijskoj prestonici ali je otkazana, a prava pometnja nastala je kada su ljudi koji su kupili karte za ovaj spektakl došli u "Marx halle" i zatekli praznu binu i halu.

GUČA PROTERUJE FOLKERE: Više se neće čuti nijedna druga muzika osim TRUBAČKE!

Na ovom događaju koji je trebao da se održi od četvrtka do subote uveče najavljeni su nastupi Ace Lukasa, Marije Šerifović, Jelene Karleuše, Gorana Bregovića, Dragane Mirković kao i trubačkih majstora Bobana Markovića i Dejana Petrovića, pišu "Večernje novosti".

SEKA, ANA I SNEŽANA: Izbacivanje narodnjaka iz Guče je čista glupost! (FOTO)

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspevali, jer od njih nema ni traga ni glasa. Zahtevali su i da im se vrati novac za kupljene karte, koje su uglavnom pazarili putem interneta, i to po ceni od 24 evra za jednodnevnu kartu i 50 evra za trodnevnu. Međutim, i taj pokušaj se završio neuspehom.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Uključila se čak i austrijska policija, koja je morala da reaguje da ne dođe do nereda, a odmah se krenulo i u potragu za organizatorima.

Prema saznanjima "Večernjih noovosti", organizatori su nekoliko dana pre manifestacije znali da su gotovo sve najavljene estradne zvezde otkazale svoj nastup u Beču. Oni su, međutim, i dalje, do poslednjeg dana pred događaj, prodavali karte, ne oglašavajući da se na nastupima niko od pevača i trubača neće - pojaviti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Kolege su otkazale koncerte u Beču jer je došlo do promene plana samog organizatora. Pored toga, došlo je i do problema u vezi sa isplatom za nastupe. Naime, nikome od njih kapara nije uplaćena. Zato su rešili da ne idu. Neki od njih su o tome obavestile svoju publiku putem društvenih mreža, a jedna od pevačica je na svom nalogu napisala da dolazi u Beč - ispričao je jedan od izvora blizak srpskoj estradi.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovo je donekle potvrdio i majstor trube Dejan Petrović, čiji je nastup s njegovim bendom bio najavljen za četvrtak veče. Kako je rekao, pregovori za koncert u Beču započeli su još u decembru prošle godine.

- Tada sam pregovarao sa Milanom Ristićem iz agencije "Profajl" i Sašom Matejićem. U načelu smo se bili dogovorili, ali nismo potpisali nikakav ugovor. Pre mesec i po došao sam do saznanja da njih dvojica izlaze iz ove priče, i oni su mi rekli da više ne garantuju za dogovoreno. Potom sam čuo da neki drugi ljudi, koji su, uzgred rečeno, još odavno meni dužni pare za nastupe, preuzimaju organizaciju. Tada sam odustao od nastupa i o tome obavestio svoje obožavaoce na društvenim mrežama - ispričao nam je Petrović.

Foto: S.Pikula Foto: S.Pikula

Da je najavljena manifestacija "Guča u Beču" bila osuđena na propast, nedavno je ukazao i predsednik Saborskog odbora u Guči Slobodan Jolović, koji je najavio da će tužiti organizatore koji zloupotrebljavaju ime dragačevske prestonice i Sabora.

- Svaka zloupotreba Guče i njenog brenda biće zakonski sankcionisana. Ovo je potvrda da Guča nigde ne može da uspe sem u Guči. Nama jeste cilj da promovišemo Guču i Sabor, ali ne na ovakav način, ne otimačinom. Želimo da sve ljude širom sveta pozovemo u Guču, jer samo se ovde može osetiti njen pravi miris, ukus, i samo se ovde može čuti prava Guča - istakao je Jolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    8. maj 2016 | 19:54

    Ako tako i treba...pametno odradjeno! Kad je nas narod glup

  • Kiki

    8. maj 2016 | 21:09

    Tipicno naski da nekog prevarimo pa makar to bili i srbi A posle se cudimo sto nas svi mrze i sto se svi odvajaju od nas Niko ne voli prevarante geni su to

  • hitno

    8. maj 2016 | 21:03

    Prevaranti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA