NE ŽELI DA GOVORI GDE NEMA HRVATSKE ZASTAVE: Rajner demonstrativno napustio zgradu Narodne skupštine Republike Srpske

On je naveo da se ne može obratiti novinarima jer nije uobičajno da se obraća sa mesta na kojem je samo zastava domaćina

Predsednik hrvatskog Sabora Željko Rajner danas je demonstrativno napustio zgradu Narodne skupštine Republike Srpske, jer na govornici odakle je trebalo da se obrati novinarima nije bila istaknuta zastava Hrvatske.

Vučić čestitao građanima i političkim akterima Republike Srpske

Rajner je danas zvanično posetio Narodnu skupštinu RS i sastao se sa potpredsednicom Skupštine RS Željkom Stojičić, piše N1.

Posle sastanka Rajner je sa Stojičićevom stao za govornicu, ali je posle upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, rekao da se ne može obratiti jer nije uobičajno da se obraća sa mesta na kojem je samo zastava domaćina.

Iz službe Skupštine RS sapšteno je da se u holu Narodne skupštine, gde se održavaju konferencije za novinare, nikada ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posetu.

- Sastanak sa delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije hrvatskog Sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između Željka Rajnera i potpredsednice Narodne skupštine RS Željke Stojičić -  saopšteno je.

Posle sastanka u Narodnoj skupštini RS Rajner je otišao na sastanak sa Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. ξφΞ

    17. maj 2016 | 18:18

    Naravno, Zeljko Rajner je u potpunom pravu !!! Sramota za Republiku Srpsku i sve drzave koje urade isto !!!

  • Splićo

    17. maj 2016 | 18:24

    Mislim da je gospodin Reiner dobro napravio, jer je slučajno ili namjerno povređen diplomatski protokol prema kojem kod obraćanja dvojice političara/diplomata moraju obavezno biti istaknute zastave države domaćina i zastava države izaslanika.

  • Licimur

    17. maj 2016 | 18:37

    K'o da bi nešto pametno čuli od budale...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA