≫ 

AVION IPAK OBORILI TERORISTI?! Potpredsednik "Idžipt era" tvrdi da je nađena olupina, grčka vojska demantuje (VIDEO) (FOTO)

Avion koji je leteo iz Pariza za Kairo nestao je rano jutros s radara, a egipatske vlasti su objavile da se avion srušio. U njemu je bilo 56 putnika i 10 članova posade. Na Telegrafu pratite BLOG UŽIVO u kom ćemo vas izveštavati iz minuta o minut o svim najnovijim vestima

  • 13

Avion kompanije Egyptair MS804, sa 56 putnika i 10 članova posade, koji je sinoć u 23:09 poleteo sa aerodroma Šarl de Gol, u Parizu, nestao je sa radara rano jutros. Reč je o avionu Airbus A320-232, a u letelici se, kako se navodi, nalazilo i troje dece, od kojih su dve bile bebe.

22.08 Egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi naredio je ministarstvu civilne avijacije, vojnom centru za potragu i spasavanje, mornarici i vazduhoplovnim snagama da preduzmu sve neophodne mere kako bi locirali olupinu aviona "Idžipt era" koji je nestao rano jutros.

U saopštenju njegovog kabineta, Sisi je naredio da ministarstvo civilne avijacije formira istražni komitet koji bi odmah započeo istragu o uzrocima nestanka aviona, javio je Rojters.

21.45 Grčka: Nađeni predmeti nisu u bojama nestalog aviona

Grčki vojni zvaničnici saopštili su danas da predmeti koje je grčka fregata pronašla u Sredozemnom moru u potrazi za nestalim avionom egipatske kompanije "Idžipter”, nisu plave i bele boje.

Prethodno je izaslanik Egipta u Francuskoj rekao da su grčki zvaničnici informisali njegovog kolegu u Atini da su pronašli ostatke aviona koji odgovaraju plavo-belim bojama nestalog “erbasa A320", preneo je Rojters.

- Nismo pronašli takve predmete - rekao je portparol grčke vojske.

19:10 Olupina aviona Idžiptera iz Pariza za Kairo sa leta 804 koji je nestao sa radara u četvrtak ujutru nad Mediteranskim morem, sa 66 ljudi, pronađena je u blizini grčkog ostrva Karpatos.

– Pronašli smo olupinu – rekao je Ahmed Adel, potpredsednik Idžiptera u ekskluzivnom intervjuu za CNN.

POTPREDSEDNIK IDŽIPTERA POTVRDIO: Pronađena olupina aviona!

– Ima mnogo razloga zašto avion može da padne. U ovoj fazi, još uvek nemamo objašnjenje. Moraćemo to da istražimo.

18:30 Američki zvaničnici ne odustaju ni od teorije da je avion oboren bombom. Kažu da to još nije zvanično utvrđeno i informacije su podložne promeni. Prvi čovek ruske obaveštajne službe FSB Aleksandar Bortnjikov rekao je da su teroristi izazvali pad aviona Idžiptera na letu MS804 od Pariza do Kaira, prenose agencije.

18:11 U toku je istraga o, sad već izvesnom, padu putničkog aviona egipatske kompanije "Idžipter", koji je noćas nestao iznad Sredozemnog mora sa 66 putnika i članova posade na liniji Pariz-Kairo, a stručnjaci i pojedini zvaničnici sumnjaju da je u pitanju teroristički napad. SUMNJA SE NA TERORIZAM, ISTRAGA U TOKU: Zašto je avion sa 66 putnika nestao iznad Sredozemnog mora? (FOTO)

18:15 Otkazan sastanak u Rimu zbog aviona Rimski sastanak Partije evropskih socijalista na koji je, između ostalih, pozvan i francuski predsednik Fransoa Oland je otkazan zbog pada egipatskog aviona, saopštili su danas italijanski zvaničnici. Italijanski premijer Mateo Renci, koji je trebalo da bude domaćin ovog okupljanja u Rimu, razgovarao je sa predsednikom Francuske, nakon čega je odlučio da sastanak treba da se odloži, piše u saopštenju kabineta italijanskog premijera.

17:20 Još uvek nije potvrđeno da je u pitanju verodostojan snimak pronađenih prsluka za spasavanje.

15:50 DEČACI DŽIHADISTI PRETILI FRANCUZIMA PRE PADA AVIONA: Ubićemo vas kao što ste vi ubijali našu braću (VIDEO)

15:06 Grčke TV stanice javljaju da su primećena dva velika objekta kako plutaju u moru, a za koja se veruje da su ostaci aviona. Objekti su uočeni na lokaciji koja je 16 kilometara jugoistočno udaljena od mesta na kom je avion nestao s radara. Zasad su ove informacije nepotvrđene, ali uskoro se očekuje zvanično saopštenje.

14:30 EGIPATSKI MINISTAR: TERORISTIČKI NAPAD JE JEDNA OD OPCIJA - Egipatske vlasti ne isključuju nijedan od mogućih uzroka pada aviona kompanije "Idžipter", koji je noćas nestao sa radara iznad Sredozemnlja, pa ni "teroristički napad", izjavio je danas egipatski ministar za civilno vazduhoplovstvo Šerif Fati. On je na konferenciji za štampu u Kairu istakao kako će sve dok olupina aviona ne bude pronađena govoriti da je "avion nestao"

14:07 PRODUŽENO VANREDNO STANJE U FRANCUSKOJ- U Francuskoj je produženo vanredno stanje po treći put. Pojačane mere bezbednosti će biti na snazi do kraja jula. Ova zemlja je prvi put proglasila vanredno stanje posle terorističih napada u Parizu, koji su se desili u novembru prošle godine.

13:30 KAKO SE ONDA SRUŠIO? Avion koji je pao u Sredozemno more je jedan od NAJBEZBEDNIJIH na svetu!

13:10 - Na društvenim mrežama i nekim stranim medijima se pojavio snimak na kome su navodno prikazani poslednji trenuci nestalog aviona egipatske kompanije EgyptAir , međutim, autentičnost ovog snimka nije potvrđena. SNIMLJEN AVION DOK JE GOREO NA NEBU: Ovo su poslednji trenuci nestale letelice?! (VIDEO)

13:08 - Grčki ministar odbrane rekao je da je avion iznenada počeo da menja pravac ulevo i udesno pre nego što je nestao s radara.  

- U 03.39 ujutru avion je leteo prema jugu i jugoistoku od ostrva Kasos i Karpatos. Odmah nakon toga je ušao u egipatski vazdušni prostor i počeo naglo da skreće i da propada na sledeći način - 90 stepeni ulevo a potom 360 stepeni udesno -  rekao je ministar odbrane Panos Kamenos na konferenciji za novinare.

Printskrin: Google Maps Printskrin: Google Maps

12:52 - Pilot aviona koji je rano jutros nestao nad istočnim delom Mediterana u poslednjem kontaktu sa kontrolom leta nije pomenuo da postoji bilo kakav problem, saopštila je civilna avijacija Grčke.

- Kontrolori leta su kontaktirali s pilotom dok je avion bio na visini od 11.000 metara (u blizini Atine)... ali nije pomenuo problem - rekao je šef grčke civilne avijacije Konstantinos Licerakos za televiziju Antena, preneo je AFP.

12:45 - Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je danas da se "srušio" avion egipatske kompanije Egyptair koji je nestao sa radara noćas iznad Mediterana, preneo je AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Informacije koje smo prikupili - ministri, članovi vlade i naravno egipatske vlasti - potvrđuju, nažalost, da se avion srušio i da je izgubljen. Moramo da osiguramo da znamo sve o uzrocima onoga što se desilo. Nijedna hipoteza nije isključena ili favorizovana - rekao je francuski predsednik u televizijskom obraćanju.

11:34 MOJA PORODICA JE U AVIONU KOJI SE SRUŠIO

- Jedan muškarac još uvek očekuje zvanične informacije o nestalom avionu, u kome se navodno nalaze četiri člana njegove porodice, prenosi Bi-Bi-Si. Takođe, još jedna žena čija je ćerka stjuardesa na ovom letu, kaže da je poslednji put razgovarala sa njom noćas. Kako prenosi "Gardijan", u avionu su bila i 3 bezbednosna agenta, što je uobičajena praksa, kako se navodi.

- Ne znamo ništa - rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

10:50 STRUČNJACI SUMNJAJU: Nestanak aviona sa radara je izazvan eksplozijom? Stručnjak Bi-Bi-Sija za bezbednost Frenk Gardner kaže da postoji sumnja da je reč o terorističkom napadu, što znači ili da je avion oboren, ili da je postavljena bomba u letelici.

- Nije bilo poziva za pomoć, što bi moglo da znači da je došlo do katastrofičnog događaja koji posadi nije ostavio dovoljno vremena da uputi hitni poziv za pomoć. Ovo je 2016. godina i avioni ne padaju s neba tek tako - piše Gardner.

10:16 AVION KOJI SE SRUŠIO PRELETEO IZNAD CRNE GORE I HRVATSKE: Kad je prošao Grčku, nestao bez traga! (VIDEO) - Na snimku je prikazana putanja letelice MS804 pre nego što joj se gubi trag iznad Mediterana. Avion je preleteo Istočnu Francusku, Švajcarsku i Italijanske Alpe, a zatim nastavlja južno preko Jadranskog mora i prelazi Albaniju i Grčku na putu ka Mediteranu.

10:02 - Još nije isključeno da je reč o terorističkom napadu, jer nema dovoljno informacija o samom letu 9:54 Avion se najverovatnije srušio kod ostrva Karpatos, koje se nalazi u blizini grčkog ostrva Krit.

9:46  KAD JE AVION UŠAO U EGIPAT, PILOT JE IZGUBIO KONTAKT Grčki kontrolori vazdušnog saobraćaja izgubili su kontakt sa letelicom dva minuta nakon što je avion ušao u vazdušni prostor Egipta

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

9:39 AVION U JEDNOM DANU LETEO 5 PUTA - Strani mediji javljaju da je let iz Pariza za Kairo tom avionu bio peti let u tom danu

9:30 FRANCUZI ŠALJU POMOĆ - Francuski ministar spoljnih poslova izjavio je da će poslati brodove i avione da pomognu u potrazi za avionom koji se srušio iznad Sredozemnog mora

9:25 EVO GDE JE NESTAO AVION: Srušio se u more, pretražuju se OVA MESTA (FOTO)

9:21 Porodice ljudi koji su stradali na letu dolaze na aerodrom u Parizu

9:20 U AVIONU NIJE BILO SRBA - Avio-kompanija je saopštila da se među putnicima u avionu nalazilo 30 Egipćana, 15 Francuza, 2 Iračana, i po jedan državljanin Velike Britanije, Belgije, Kuvajta i Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira i Kanade.

9:10 NIJE BILO PROBLEMA NEPOSREDNO PRE PADA Grčki kontrolori leta su kazali da su razgovarali s pilotom nestalog aviona dok je leteo iznad ostrva Kea, što je verovatno zadnja komunikacija s posadom nestalog aviona.

- Pilot nije spominjao nikakve probleme - rekao je Kosta Litzerakis, voditelji grčkog odeljenja za civilnu avijaciju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

8:38 "VIDEO SAM PLAMEN NA NEBU": Da li su TERORISTI razneli avion iznad Sredozemnog mora?

- Video sam plamen na nebu – rekao je kapetan broda, koji je jutros plovio Sredozemnim morem, i potvrdio slutnje da se avion Egyptaira na liniji MS804 zapalio u vazduhu i pao u more, sa 56 putnika i 10 članova posade. Među putnicima jesu, kako se nezvanično saznaje, bile dve bebe i jedno dete.

07:30 AVION SE NAJVEROVATNIJE SRUŠIO U SREDOZEMNO MORE - Prema prvim informacijama, reč je o avionu Airbus A320-232. Agencija Associated Press prenela je da je Ihab Raslan, portparol Egipatske agencije civilnog vazduhoplovstva, rekao da se Airbus verovatno srušio u Sredozemno more. Avion je trebalo da sleti u Kairo nešto pre tri sata ujutru, po centralnoevropskom vremenu. Mediji su objavili vest nepuna dva sata posle zakazanog vremena sletanja. Sa aviona nije poslat poziv za pomoć, pa se pretpostavlja da se, šta god da se desilo, desilo iznenada.

07.00 NESTAO AVION NA LETU IZ PARIZA U KAIRO

Avion kompanije Egyptair na liniji od Pariza do Kaira, sa brojem leta MS804 nestao je rano jutros sa radara kontrole letenja, javljaju svetski mediji. Pretpostavlja se da se avion srušio. U avionu je bilo 56 putnika i 10 članova posade, a iz Pariza je poleteo sinoć u 23:09 sati.

Livestream sa aerodroma u Parizu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    19. maj 2016 | 12:01

    Zbog uzvisene politike ispastaju obicni gradjani

  • Iva

    19. maj 2016 | 14:26

    Ovi u Francuskoj su stvarno nesposobni da zaštite svoje građane. Nije ih sramota da sastanče a narod im gine.

  • KIM DZONG

    19. maj 2016 | 20:05

    Pa na tom aerodromu u Parizu,radi vise muslimana nego na aerodromu u Kairu ili Rijadu...Toliko je lako nekoga vrbovati,da bi se napravila katastrofa...Ne verujem da bi neko od tih radnika obezbedjenja,pod pretnjama terorista,uspeo da se odupre pretnjama i ne ucini ono sto mu se kaze...Pogotovo ako se preti i njihovim porodicama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA