DŽIHADISTI U SRCU EVROPE OBUČAVAJU RATNIKE: Planiraju napad, skladišta su im puna ORUŽJA

Evropol upozorava da su terorističke grupe promenile taktiku, da sada deluju globalno, i da zone u kojima se odvijaju sukobi služe kao mesta za uvežbavanje, pripremu i koordiniranje napada, što ih sada čini opasnijima

  • 9

Evropol u svom godišnjem izveštaju upozorava da teroristi pune tajna skladišta eksplozivom za napad na EU i da je osim terorista koji se pozivaju na islam, sve veći broj i desnih ekstremista zbog izbeglica.

DŽIHADISTI ZA VREME RAMAZANA NAPADAJU EVROPU: ISIS najavio masakr u junu!

"Teroristički napad i dalje ostaje glavna pretnja nacionalnoj bezbednosti zemalja članica EU”, izjavio je šef protivterorističkog centra Evropola Manuel Navarete Paniagua, predstavljajući godišnji izveštaj.

- Svi podaci govore da će IS ili terorističke grupe inspirisane Islamskom državom ili nekom drugom terorističkom grupom ponovo izvesti napade negde u Evropi, a posebno u Francuskoj, i to s namerom izazivanja teških posledica i brojnih žrtava među civilnom populacijom - naveo je on, prenosi Jutarnji list.

BACAJU IM OGROMNO KAMENJE NA GLAVU: Džihadisti objavili novi snimak ubijanja zatvorenika (VIDEO)

Evropol upozorava da su terorističke grupe promenile taktiku, da sada deluju globalno, i da zone u kojima se odvijaju sukobi služe kao mesta za uvežbavanje, pripremu i koordiniranje napada, što ih sada čini opasnijima.

Foto: Wikipedia/Fæ, Profimedia/Alamy, U.S. Army Foto: Wikipedia/Fæ, Profimedia/Alamy, U.S. Army

Evropol naglašava da postoje sumnje kako takvi kampovi za uvežbavanje terorista postoje i na zapadnom Balkanu.

"Osim kampova za uvežbavanje u Siriji, postoje isto tako i manji kampovi u EU i u balkanskim državama. Vežbe za preživljavanje služe instruktorima IS za testiranje sposobnosti i odlučnosti potencijalnih članova.

Sportske aktivnosti se koriste za testiranje borbene sposobnosti i otpornost na taktike ispitivanja", navodi se u izveštaju, prenosi Jutarnji list.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, Wikipedia Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, Wikipedia

Reč je o novoj pretnji uz postojeću opasnost od napada usamljenih osoba koja nije nestala, kaže se u izveštaju.

“Imamo informacije pristigle od zemalja članica koje navode da terorističke grupe nastoje da uspostave velika tajna skladišta eksploziva na tlu EU kojim bi izveli spektakularan napad”, rekao je Paniagua.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. maj 2016 | 09:51

    SETIO SAM SE PESMICE -IMA NEKA TAJNA VEZA-ALI OVA JE MNOGO OPASNIJA -FASISTI IZ EU PRODAJU ORUZJE DZIHADISTIMA I ISILU JEL SVAKIIM NAPADOM RASTE BROJ DESNICARA U EVROPI!!!CILJ OPRAVDAVA SREDSTVO ! !! ZIG HAJLT!!

  • Orthodox boys Lj.

    25. maj 2016 | 09:21

    Bih federation i kosova republjik,vi ste ih stvorili,pomagali i obucavali sad nek vas sisaju,ovce jedne, zao mi je nevinog naroda ...a drugacije i treba vam europlani!

  • brana

    25. maj 2016 | 09:04

    Postoje tamo gde ste im stvorili teren a to su Kosovo i Bosna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA