GRZA PRETI DA POTOPI SELA U OKOLINI PARAĆINA: Sve spremno za evakuaciju meštana (VIDEO)

- Do takvog scenarija bi moglo da dođe ukoliko u brdima padne još jedan jači pljusak - rekao gradonačelnik Paraćina saša Paunović

  • 6

Opasnost od bujičnih poplava proglašena je od strane Štaba za vanredne situacije u Paraćinu, zbog čega su meštani sela Gornja Mutnica i Davidovac u stanju pripravnosti zbog očekivane evakuacije.

OPREZ, ĐENOVSKI CIKLON TUTNJI KROZ SRBIJU: Evo u kojim delovima REKE PRETE DA SE IZLIJU!

Javnost je alarmirana u 18.30 sati, a gradonačelnik Paraćina i komandant štaba Saša Paunović rekao je za Blic da još uvek nema neposredne opasnosti, ali da se očekuje.

- Do takvog scenarija bi moglo da dođe ukoliko u brdima padne još jedan jači pljusak. Nema evakuacije, ali su meštani Gornje Mutnice i Davidovca spremni da u slučaju potrebe budu evakuisani. Za sada je pripravnost samo u tim selima i grad nije u opasnosti - rekao je on sa mosta na reci Grza.

Izveštaji sa terena o naglom porastu vodostaja potoka Suvare, reka Grze i Crnice i njihovih pritoka, kao i izveštaji Sistema za rano upozorenje o dostizanju nivoa vodostaja, kada se proglašava opasnost od poplava, govore o naglom porastu vodotokova.

- Usled velikih padavina na istoku opštine, Štab za vanredne situacije naređuje preventivnu evakuaciju ljudi i dobara iz ugroženih područija Gornje Mutnice i Davidovca zbog mogućnosti izlivanja bujičnih vodotokova u slučaju nastavka padavina. U gradu se za sada ne očekuju problemi sa Crnicom - piše u saopštenju Paunovića na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 064

    25. maj 2016 | 21:16

    Jaoo jadna moja vikendica....

  • Pozdrav iz Rusije

    26. maj 2016 | 00:07

    Konačno nešto iz centralne Srbije i mog grada.... Najmanje se piše o centralnoj Srbiji a važna je koliko i Beograd....

  • ATIMUS

    25. maj 2016 | 22:48

    Dali je u te krajeve padala kisa pre pedeset godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA