≫ 

SPREMA SE UŽAS: Steže se obruč oko ozloglašenog PRVOG ČOVEKA ISIS-a, samo se čeka signal!

Navodno se više od šest meseci nije pomerio iz grada Badža, ali je sada ponovo aktivan i u proteklim nedeljama je cirkulisao na teritoriji između Badže i Tal Afara

  • 4

Na najbližoj bezbednoj tački prema teritorijama koje drži Islamska država, vojnici kurdskih Pešmerga jedinica mogu da osete da je neprijatelj tu. Kretanjem prema gradovima Badž i Bilidž, operativci Pešmergi i pripadnici obaveštajnih službi tragaju za liderom Islamske države, Abu Bakrom al Bagdadijem koji se uspešno krije više od dve godine.

DŽIHADISTI VADE ORGANE SVOJIM ZAROBLJENICIMA: Uzimaju ih "otpadnicima od vere da bi spasili pobožne muslimane"!

Vođa Islamske države je nekoliko navrata izbegao smrt, a i dalje se leči od teške povrede kičme, zadbojene u jednom raketnom napadu.

Navodno se više od šest meseci nije pomerio iz grada Badža, ali je sada ponovo aktivan i u proteklim nedeljama je cirkulisao na teritoriji između Badže i Tal Afara, a obaveštajci kažu da često odlazi i u Mosul, nezvaničnu prestonicu Islamske države u Iraku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Imamo tačne informacije da je pre dva meseca došao u Badž kako bi posetio jednog od vođa Islamske države, takozvanog Valija. Plemena ga veoma poštuju, lojalni su mu. Znamo da je on u gradu. Kada treba da dođe, konfiskuju se svi telefoni nekoliko sati pre njegovog pojavljivanja. Ne žele da bilo ko telefonira u tim trenucima - naveo je jedan od zvaničnika kurdske milicije.

Kurdi se nadaju da će ponovo dobiti informacije kada Bagdadi bude došao u grad gde su mu skoro “svi lojalni“.

- Neki i nisu - zaključio je jedan od kurdskih komandanata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA