STIŽE "EVROPSKO PROLEĆE": Stavično predviđanje po kojem će Stari kontinent biti zavijen u CRNO

Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika "Sabah" tvrdi da posle "Arapskog" dolazi "Evropsko proleće" kojim se neće svrgavati lideri već će doći do klasne borbe koja "uveliko traje" u Evropi

  • 21

Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika "Sabah" tvrdi da posle "Arapskog" dolazi "Evropsko proleće" kojim se neće svrgavati lideri i destabilizovati države. Kolumnista smatra da će do toga dovesti socijalni zahtevi u novoj klasnoj borbi koja "uveliko traje" u Evropi.

Oguz, koji se smatra bliskim predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, navodi da Zapad sada plaća visoku cenu sopstvene politike koja glasi: "ne diraj teroristu dok on ne dira tebe".

- Gde bi tačno ovo "Evropsko proleće" moglo da se prelije, teško je reći, ali u vreme kada bi sukob između bogatih i siromašnih mogla da izazove jedna jedina varnica, posledice ovog "Evropskog proleća" mogle bi da budu još tragičnije. "Cveće zla" buja čak i u Nemačkoj, našem bratu po oružju koji i dalje pokušava da nam zabode nož u leđa, ali i u Španiji, Poljskoj i Grčkoj. "Evropsko proleće" će biti drugačije. Da li će desiti ovog leta ili na zimu, ostaje još da se vidi - tvrdi Oguz u tekstu koji prenosi "Sputnjik".

SVETSKE LIDERE BRIGA ZA HUMANOST: Sem Merkelove, niko se nije pojavio na samitu G7 (FOTO)

Oguz takođe podseća da u Francuskoj, čija je privreda druga po jačini u EU, poslednje dve nedelje traju socijalni nemiri zbog masovnog protesta protiv reforme postojećeg radnog zakonodavstva i ističe da je štrajk zahvatio celokupni sistem železničkog prevoza u toj zemlji.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kolumnista "Sabaha" tvrdi da se aktuelna dešavanja u Parizu i Briselu opravdano mogu nazvati "Evropskim prolećem".

- Naravno da mogu. Još više zbog toga što se oni koji su onomad pokrenuli "Arapsko proleće" sada bude uz drugo proleće koje se dešava baš na njihovom pragu - naveo je on.

ERDOGAN: Zapadu bitniji gejevi i životinje, nego izbeglice

Prema njegovim rečima, "ovo proleće nije isto kao ono koje je destabilizovalo druge države sa ciljem svrgavanja njihovih lidera koji nisu bili dovoljno poslušni prema Zapadu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Po njemu se sada "u potpunosti radi o socijalnim zahtevima i novoj klasnoj borbi".

- Kao bumerang koji dolazi da udari one koji su ga i bacili, plamen koji je buknuo u Egiptu kako bi se smenila tamošnja vlast sad može da se razbukti u Parizu. Kada su teroristi ubijali u naššem regionu, Zapad nije smatrao da je to nešto o čemu vredi brinuti, ali kada se suočio s istim u svom domu, to sada naziva napadom na celokupnu ljudsku rasu - naglasio je Oguz.

NJEGOVIM PADOM JE POČELO ARAPSKO PROLEĆE: Opljačkao je svoju zemlju i pobegao, a sad uživa (FOTO) (VIDEO)

Po njemu, "terorizam, izazvan tenzijama između onih koji imaju i onih koji nemaju zbog nejednakosti koje je donela globalna kriza, sada je prisutan na ulicama Pariza".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. jun 2016 | 19:50

    U EVROPI CE BITI EVROPSKO LETO I JE.ENA JESEN!!! KAD ENGLEZI KAZU BRISELU GUD BAJ I DRUGI CE DA IH OD.EBU !!!SVIM NARODIMA JE DOSTA BIROKRATIJE I PRDNJAVE O DEMOKRATIJI!!! IMA SAMO BOGATIH I SIROTINJE KOJA PREZIVLJAVA-SREDNJI SLOJ SU UNISTILI I HAOS JE NEMINOVAN -TO JE EKONOMSKI ZAKON!!!!!

  • Djukac

    6. jun 2016 | 19:22

    Nemoj da dodje do turskog proleca!!!

  • Inex

    6. jun 2016 | 21:53

    Iskreno bas me briga i za rat i za Eu.ako bude rata ja sigurno necu ici.ova drzava a ni Eu nisu nista ucinili za mene a verujem i za mnoge druge.radim za 200e i nemam nista pa najbolje bogatima i smrdljivim politicarima i zivot da poklonim.e to im samo jos fali ali im iz Srpskog inata nedam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA