≫ 

ZVERI NAPRAVILE POKOLJ U DVORIŠTU: Lisice napadaju u centru Sombora!

Prijavljeno je tridesetak napada do sad i čini se da se lisica prilično odomaćila

  • 8

Građani Sombora ostali su u čudu ovih dana jer su primetili lisice i to u širem centru grada!

Građani se žale da lisice prave štetu, ali kažu da u gradu navodno niko niko nije nadležan za rešavanje ove situacije, prenosi alo.rs.

SRBIJA U STRAHU OD BESNILA: Lisice i šakali se spustili u predgrađa, građani pozvani na OPREZ!

U poslednjih pet meseci, lisica, šakal i lasica redovni su posetioci somborskih domaćinstava.

Posle posete lisice i njenog krvavog pira u jednom domaćinstvu, osvanuo je stravičan prizor, prenosi Alo.

- Kada smo to jutro ustali, imali smo šta i da vidimo! U dvorištu je bio pravi pokolj, bilo je strašno videti sve to razvučeno po dvorištu, poklano, čak je nešto i odnela! Jednog preklanog zeca našli smo u petoj kući od nas - kaže domaćin Dragan Kubatov za rtv.rs.

Do sada je prijavljeno tridesetak napada lisica u domaćinstvima u neposrednoj blizini centra grada gde je pričinjena šteta i, kako kažu, lisica se poprilično odomaćila.

- Prišla mi je bukvalno na metar i po do dva, legla i gledala me. Hoću da kažem da su bliski sustreti neminovni - kaže za Alo Vladimir Kolarić.

Dragan Kubatov se obratio veterinarskoj inspekciji koja je konstatovala štetu i preko 40 kilograma preklanih životinja upućeno je na kafileriju.

Međutim, kako kaže, rečeno mu je da veterinarski inspektor nema nadležnost za rešavanje ovog problema. Dragan je rešenje potražio u komunalnoj ispekciji gde su mu rekli nisu nadležni.

ZA DOBRO JUTRO: Najslađi ljubimac na svetu je malena lisica Rajli, koja voli da se ČEŠKA (FOTO)

Obratili smo se Odseku za vanredne situacije i odbranu iz kojeg smo dobili odgovor da je hitno upućen zahtev Pokrajinskoj Vladi kako bi se odobrio i obezbedio odstrel lisica , ali čekaju odgovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    10. jun 2016 | 16:27

    Lovac sam pa da objasnim ovu pojavu. Od kada je u Srbiju zabranjeno jamarenje ( lov sa terijerima pod zemljom na lisicu i sakala) po zelji evropske unije, u nasim lovistima je totalni haos. Lisice i sakali su se toliko namnozili da ostale divljaci gotovo i nema. I zato sada napadaju domacu stoku i zivinu. Da ne pricam o besnilu itd. Neko se nasao pametan da zastiti zveri, a plemenitu divljac i domace zivotinje prepusti istrebljavanju. P.S. Sve je u znaku zveri pa i ovo , muka mi je vise....

  • 1989

    10. jun 2016 | 18:33

    Pa nisu to lavovi ili tigrovi pa da ih nazivate zverima.

  • Vegetarijanac

    10. jun 2016 | 19:13

    Zivotinje nisu nikakve zveri,vec Bozja stvorenja kao i ljudi.Svedok je rekao-lisica je dosla samo na metar od mene i legla na zemlju gledajuci u mene.Mozda upravo ovo govori da je htela pomoc i hranu.Trebalo bi pomoci im u skladu sa svojim mogucnostima a ne ubijati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA