DA LI I VI VERUJETE U OVO? Najpoznatije teorije zavere o HAARP-u na jednom mestu!

Naučnici su svakoga puta opovrgli bilo kakvu teoriju zavere o HAARP-u i govorili da nema uopšte dokaza za bilo kakva polemisanja

  • 18
Kišni oblaci nad Somborom Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

HAARP je set antena koje emituju visokofrekventno (HF) radio-zračenje. To je program za aktivno istraživanje aurore. Postoje mnoge teorije o tome da je HAARP tajno oružje, da se njime upravlja klima, te nastaju suše, poplave, ogromni snegovi, otapanje glečera. HAARP postrojenje je izgrađeno u Gakoni na Aljasci radi istraživanja jonosfere – dela atmosfere u kojoj se nalaze slobodni elektroni i joni i prostire se od 60 do 1.000 kilometara visine.

Transmiteri zajedno sa vertikalno usmerenim antenama emituju uzani snop radio-signala u frekventnom opsegu od 2,8 do 10 MHz. Zbog toga što se jonosfera nalazi iznad Ozonskog omotača, sasvim je razumljivo da je pod jakim uticajem UV zračenja i X zraka koje Sunce šalje. Njegova je svrha da smanji zračenje od tih štetnih uticaja na Zemlju.

"HAARP IZAZVAO NEZAPAMĆENI GRAD I OLUJU U SRBIJI": Evo zašto je ovo najveća budalaština!

Foto: Wikipedia/United States Federal Government Foto: Wikipedia/United States Federal Government

Projektom HAARP upravlja amerčko ratno vazduhoplovstvo od 1993, otkad je osnovano. Procenjuje se da je njegova vrednost oko 300 miliona, a godišnje održavanje pet miliona dolara.

AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI: HAARP postoji i mi MANIPULIŠEMO vremenom! (VIDEO)

 Ako bi se ovaj program zaustavio, naučnici koji su iza njega čvrsto veruju da bi, u roku od samo godinu dana, klima Severne Amerike mogla da se otme kontroli, a nedostatak useva doveo bi do razorne gladi koja bi brzo smanjila broj stanovnika urbanih centara - tvrdi Evdard Snouden na Internet hroniku.

Zbog velikih troškova projekat HAARP je ukinut u SAD. Zbog toga sada postoje razne teorije da on i dalje postoji, skriven u raznim delovima sveta.

AMERI IZAZIVAJU ZEMLJOTRESE: Top 5 najluđih teorija zavere (3. deo) (VIDEO)

Printskrin: Vimeo /  LeakSourceNews Printskrin: Vimeo / LeakSourceNews

Pojedini ljudi veruju da HAARP upravlja resursima vode, hrane. klime i svega što postoji na Zemlji. Važno je spomenuti da su naučnici uvek odbacivali kao potpuno besmislene sve teorije zavere o programu HAARP.

Kemtrejlsi i HAARP tajno oružje SAD!

- Idemo na druge načine upravljanja jonosferom, za koje je HAARP zaista dizajniran- rekao je Dejvid Voker, zvaničnik vazduhoplovstva zadužen za nadgledanje istraživanja iz ove oblasti.

Oni koji veruju u teorije zavere ubeđeni su da je opasno tajno društvo iz Vlade SAD načinilo i pokrenulo ovaj projekat da bi kontrolisalo ljudske umove.

Foto: Wikipedia/Michael Kleiman, US Air Force, Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Wikipedia/Michael Kleiman, US Air Force, Tanjug/Nemanja Jovanović

Krivili su HAARP i za razorne uragane, cunamije, zemljotrese, prostorno-vremenski kontinuumom. Pojedini veruju da u Srbiji ima mnogo maskiranih HAARP antena, te da su dokaz za to oblaci koji su izuzetno gusti upravo iznad tih antena.

HAARP KRIVIMO ZA POPLAVE: Čak 250.000 Srba veruje da je američki sistem izazvao potop!

Naučnici su svakoga puta opovrgli bilo kakvu teoriju zavere o HAARP-u i govorili da nema uopšte dokaza za bilo kakva polemisanja.

Jedna od teorija zavere o HAARP-u u Srbiji jeste da se on nalazi u Barajevu i da je on kriv zbog nesnosnih vrućina i tragičnih poplava koje su zadesile našu zemlju, kao i za jučerašnji grad veličine kokošjeg jajeta i tornado koji je zadesio Jagodinu i Pančevo.

Napišite nam u komentarima da li verujete da je HAARP kriv za svako moguće nevreme.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doberman

    21. jun 2016 | 16:02

    ako rusi od osamdesetih regulisu vreme nad moskvom za vreme parade, gde je dilema? na ogranicenom i malom prostoru je svakako moguce..

  • Made in PRC

    21. jun 2016 | 16:08

    Teslina ideja koja je smisljena za dobrobit covecanstva, a ovi olosi (kao I sve ostalo) koriste u svoje svrhe

  • алиен ресуррецтион

    21. jun 2016 | 19:28

    Хаарп је крив за све и неможете рећи да хаарп није крив . Хаарп није теорија завере хасрп је стварност .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA