RUSIJA JAČA VOJNE SNAGE NA ZAPADU: Putin na granicu šalje 10.000 vojnika!

SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju sa jačanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje se graniče sa Rusijom, pa Rusija mora da reaguje, kaže ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

  • 16

Rusija će razmestiti dodatnih 10 hiljada vojnika na zapadu zemlje zbog tamošnje nestabilne situacije, izjavio je u sredu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

PUTIN OŠTRO: Preduzećemo mere zbog AGRESIVNE RETORIKE NATO!

- Vojna i politička situacija na zapadnoj granici i dalje je nestabilna. SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju sa jačanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje se graniče sa Rusijom - prenosi agencija "Interfax" reči Šojgua.

RUSIJA UPOZORAVA NATO: Prestanite sa gomilanjem pomorskih snaga u Crnom moru!

Rusija već dugo osuđuje ekspanziju zapadnog vojnog saveza prema istoku kao direktnu pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti.

ŠREDER UPOZORAVA: NATO ne bi trebalo da počinje trku u naoružanju sa Rusijom

U međuvremenu su istočne članice NATO zatražile od saveznika veću zaštitu nakon što je Rusija pre dve godine okupirala i aneksirala deo Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Glavni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je najavio da će Savez u tri baltičke zemlje i Poljskoj razmestiti četiri "osnažena" bataljona kao odgovor na delovanje Rusije u Ukrajini. To razmještanje snaga jedna je u nizu mera koje je NATO preduzeo od početka izbijanja ukrajinske krize u proleće 2014. kako bi pojačao mogućnost reakcije savezničkih vojski i dao potporu članicama Saveza koje dele granicu sa Rusijom.

Jans Stoltenberg: NATO jača odbranu, ali ne želi novi Hladni rat

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO sastaju se 8. i 9. jula na samitu u Varšavi gde će potvrditi razmeštanje trupa i otkriti sve pojedinosti.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • banja luka

    29. jun 2016 | 19:59

    A KADA JE RUSIJA POSTAVILA SVOJE SVOJE RAKETE NA KUBU YAMO NIJE IZBIO SVJETSKI RAT...A NIJE ZATO STO JE RUSIJA POPUSTILA... SADA JE SITUACIJA OBRNUTA I OPET RUSI IZAZIVAJU NOVI RAT... KADA JE TAKO,RUSI PONOVO RAKETE NA KUBU PA STA BUDE,BICE...

  • Nikolas

    29. jun 2016 | 19:23

    PRNTAGON I NATO UVODE SVET U NOVI HLADNI RAT SA NESAGLEDIVIM POSLEDICAMA PO SVETSKI MIR!!!STARIJE GENERACIJE SE SECAJU PROSLOG HLADNOG RATA-TRKE U NAORUZANJU I SA ZEBNJOM PRATE SITUACIJU ZBOG SVOJE DECE I UNUCADI!!

  • Vlada

    29. jun 2016 | 20:25

    Treba kinezi da zatraze dug od amerike i da se amerika odseli na mars posto su duzni kao....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA