≫ 

RUSIJA UPOZORAVA NATO: Prestanite sa gomilanjem pomorskih snaga u Crnom moru!

- Ukoliko bude donesena odluka o stvaranju stalnih snaga, naravno da će to biti faktor destabilizacije, jer to more ne pripada NATO-u - kažu zvaničnici ruskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 6

Višerangirani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Kelin upozorio je danas NATO da ne jača svoje pomorske snage u Crnom moru, jer će time narušiti regionalnu bezbednost.

Jans Stoltenberg: NATO jača odbranu, ali ne želi novi Hladni rat

Ruski mediji ranije su javili da je američki vojni brod "Porter" ušao u Crno more. Prema konvenciji iz Montroa, zemlje koje nemaju izlaz na Crno more ne mogu da na toj teritoriji zadržavaju svoje vojne brodove duže od 21 dan. Članice NATO-a Turska, Rumunija i Bugarska izlaze na Crno more.

RUSKOG RAZARAČA SE PLAŠI CEO SVET: "Lider" će biti najmoćniji vojni brod, 200 raketa ima samo na palubi! (VIDEO)

Sedište ruske Crnomorske flote je u Sevastopolju.

AMERI UZVRATILI PUTINU: Ovo je najmoćniji ratni brod na svetu?! (VIDEO)

- Ukoliko bude donesena odluka o stvaranju stalnih snaga, naravno da će to biti faktor destabilizacije, jer to more ne pripada NATO-u. Crno more nema ništa zajedničko sa Alijansom i mislim da nešto slično neće poboljšati odnose Moskve sa NATO-om - naglasio je Kelin.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    16. jun 2016 | 08:05

    Rusija treba prestati opominjati i podici apsolutni potencijal protiv ciljeva natoa u svojoj blizini kao i na ameriku i britaniju,pa nek onda oni misle sta je ok a sta ne.

  • Imenjak

    16. jun 2016 | 08:47

    Inace ce potopiti NATO snage sa Kurskom podmornicom iz barencovog mora

  • Analitičar

    16. jun 2016 | 20:55

    Oduvajte monstrume i cunami uz obale,za primer,krajnje je vreme,a može i istočna obala sad,i dober deo engleske,da se dozovu pameti,inače propadoste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA