Energoprojektovih 65 godina, Vučić: Računajte na nas (FOTO)

Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže “imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani

  • 1

Kompanija "Energoprojekt" obeležila je danas 65 godina rada i postojanja, a mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.

- Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu - poručio je Vučić ističući da je u tom smislu Srbija na dobrom putu.

On je rekao da će rast da bude nešto čime ćemo moći i ubuduće da se hvalimo, nešto na čemu ćemo da gradimo budućnost, kao i otvorenost prema svetu.

Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže “imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.

- I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor - Energoprojekt. Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite - rekao je on.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

VUČIĆ: Hestil preuzeo Železaru Smederevo, Fijat ostaje u Srbiji

Generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao.

PREDSEDNIK KINE SI ĐINPING PISAO VUČIĆU: Evo šta mu je poručio posle posete Srbiji!

- Ne postoji hidro i termoelektrana gde "Energoprojekt" nije imao zapaženu ulogu - rekao je Milovanović, dodajući da je nešto kasnije po osnivanje ta kompanija krenula i da osvaja zemlju po zemlju i da je u više od 75 zemalja realizovala na hiljade projekata.

Poručio je da su u prošloj godini ostvareni poslovni rezultati koji su premašili 300 miliona evra i da su zaključeni ugovori vredni pola miliona evra i da je to najbolji način na koji je obeležen jubilej. Ostvareni rezultati, prema njegovim rečima, pokazuju da je zemlja na dobrom putu pod vođstvom premijera Vučića.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

NEĆU NIKOME DOZVOLITI DA GAZI SRBIJU: Vučić odgovorio na sramne komentare bosanskih političara!

Povodom jubileja nagrada za životno delo uručena je inženjeru Miodragu Mesaroviću, koji od 1962. godine, kako je Milovanović rekao, neumorno radi i koji je mnogim generacijama bio mentor i učitelj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA