≫ 

NEVREME PROTUTNJALO EVROPOM, IDE KA SRBIJI: Vetar duvao 100 km/h, ljudi zaglavljeni u automobilima na poplavljenim ulicama! (VIDEO)

U Gornjoj Austriji su građani i vatrogasci bili šokirani nevremenom, a u Bad Išlu su dve zgrade morale biti evakuisane

  • 6

Jako nevreme sa snažnom kišom i gradom zahvatilo je sinoć delove Austrije i napravilo veliku štetu, a jaka oluja sa vetrom koji je duvao 100 kilometara na sat privremeno je poremetila saobraćaj na bečkom aerodromu Švehat. Takođe, i u drugim delovima Evrope je nevreme napravilo ozbiljne probleme stanovnicima pa su tako ulice i metro stanice u Varšavi poplavljene nakon obilne kiše koja je padala više sati tokom noći

OVAKVO NEVREME SVET NE PAMTI: Pogledajte kako duva vetar 200 km/h i nosi sve pred sobom! (VIDEO)

Mnogi letovi iz Austrije su poleteli sa većim zakašnjenjem, a putnici su čekajući spavali na podu. Pojedini putnici, zbog nevremena koje je izazvalo kašnjenja, morali da čekaju na poletanje i do deset sati. U većem delu Austrije u utorak uveče proglašen je ljubičasti alarm. Jaka kiša, grad i snažan vetar napravili su milionsku štetu poljoprivredi.

Gotovo čitava pokrajina Štajerska bila je pod gradom i olujom. U mestu Glajsdorf je više vozila i krovova teško oštećeno. Takođe i više reka se izlilo iz svojih korita. U pokrajini Donja Austrija je više osoba u jednom automobilu, kod mesta Sankt Valentin spašeno u poslednjem trenutku. Oni su vozilom ušli ispod podvožnjaka koji je bio preplavljen, te zbog pritiska vode nisu mogli da otvore vrata, a voda je ulazila u vozilo, i pre spašavanja dostigla je nivo do krova.

U Gornjoj Austriji su građani i vatrogasci bili šokirani nevremenom, a u Bad Išlu su dve zgrade morale biti evakuisane. U Burgenlandu je grad bio velike veličine pa je čak i povredio jednu osobu, a naneo veliku štetu brojnim automobilima i poljoprivrednim kulturama. U Salcburgu najveće štete je nevreme nanelo regionima Pincgau, Flahgau, Tenengau, ali i samom gradu Salcburg. Više stotina domaćinstava ostalo je bez struje. U pokrajinama Tirol i Koruškoj nevreme je pokrenulo odrone i poplave, tako da su neka mesta pod vodom.

Inače, u Varšavi su zatvorene tri metro stanice, a televizijski snimci prikazuju kako vatrogasci ispumpavaju vodu iz tih stanica kako bi ih osposobili za ponovno otvaranje, prenela je agencija AP.

Neke ulice poljske prestonice su pokrivene sa više centrimetara vode, pa automobili moraju da voze veoma sporo, a neki vozači su čak voze po trotoaru da bi izbegli vodu. Pored toga, zbog velike količine vode na ulicama vozila ne mogu da prolaze ni kroz tunele u Varšavi, navode lokalni mediji.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    13. jul 2016 | 14:02

    Sta reci, orotiv prirode se ne moze. Tu pomoci nema. Svi mozemo ocekivati takve vremenske nepogode.

  • Ns

    13. jul 2016 | 13:52

    Haarp

  • iznogud

    13. jul 2016 | 18:51

    dok nam je pavle bio patrijarh i dok je vecina naroda bila okrenuta Bogu zaobilazila su nas mnoga zla.medjutim vlasti svetovne i duhovne se okrenuse ka vatikanu i zapadu i posla nam Bog poplave da se pokajemo,ali avaj...procitajte malo knjigu proroka Danila i razmislite...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA