Škotska će tražiti mogućnosti da ostane u EU

- Poštujemo što za Bregzit Tereza Mej ima mandat Engleske i Velsa, koji su za to i glasali. Bregzit ne znači Bregzit za Škotsku, jer Škotska nije glasala za Bregzit - pojasnila je premijerka Škotske

  • 0

Škotska premijerka Nikola Sturdžon izjavila je danas da od dolazeće premijerke Velike Britanije Tereze Mej očekuje da škotsku vladu ne sprečava u pronalaženju mogućnosti da Škotska ostane u EU ili zaštiti svoje odnose sa EU, uprkos procesu Bregzita.

Škotska je velikom većinom glasala da ostane u EU, a Sturdžon je ponovila da želi da ispita sve mogućnosti kako bi Škotska ostala u sastavu evropskog bloka, preneo je AFP.

- Tereza Mej je rekla da za nju Bregzit znači Bregzit. Poštujemo što za to ima mandat Engleske i Velsa, koji su za to i glasali. Bregzit ne znači Bregzit za Škotsku, jer Škotska nije glasala za Bregzit - rekla je Sturdžon novinarima u Londonu.

ŠKOTSKA ULAŽE VETO NA BREGZIT? Ne žele da se slože sa rezultatima referenduma!

Prema rečima Nikole Sturdžon, ona će tražiti od Tereze Mej čvrsta uveravanja da će škotska vlada biti uključena u ceo proces.

Pogledajte i ovaj TNOW prilog:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA