Prva odluka Tereze Mej šokirala Britaniju!

Nova premijerka je navela imena kompanije u svom obećanju o suzbijanju izbegavanja plaćanja poreza

  • 3

Javnosti relativno nepoznat investicioni fond, u kojem je stariji izvršni direktor suprug novoizabrane britanske premijerke Tereze Mej, jedan je od najvećih i najmoćnijih na svetu s procenjenom imovinom od 1,4 milijarde dolara, piše danas "Indipendent".

KO JE TEREZA MEJ? Pragmatična političarka koja nosi cipele sa šarom leoparda (FOTO)

Ovaj fond kontroliše i 20 milijardi dolara u akcijama Amazona i Starbaksa.

Nova premijerka je, izmedu ostalih, navela i imena ove dve kompanije u svom obećanju o suzbijanju izbegavanja plaćanja poreza.

- Moramo pričati o porezima. Ne interesuje me da li je u pitanju Amazon, Gugl ili neka druga kompanija, morate davati i nešto zauzvrat. Imate dug prema stanovništvu, a taj dug isplaćujete kroz poreze - kazala je Terza Mej pre nego što je postala premijerka.

"Fond Kapital Grup", čije je sedište u Los Anđelesu, poseduje velike udele u kompanijama kao što su "Filip Moris Internešenel","Lokid Martin", "Morgan Čejs", piše britanski dnevnik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iz kompanije su za "Indipendent" rekli da Filip Mej radi u predstavništvu fonda u Londonu i da je menadžer zadužen za odnose sa klijentima.

- On je u kontaktu sa organizacijama i institucijama u Britaniji s ciljem da se uveri da su oni zadovoljni našim uslugama i da mi razumemo njihove ciljeve. Nije uključne u naše investicione poslove - navode u Fondu.

Fond je profitirao od investicija u Amazon i Starbaks, a obe kompanije su pod istragom zbog neplaćanja poreza.

Nije poznato da li je Tereza Mej upoznata sa činjenicom da je kompanija, u kojoj je njen suprug, jedan od najznačajnijih investitora upravo u Amazon, zaključuje list.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S/Analitičar

    15. jul 2016 | 09:45

    Ovo veca rugooba od klintkonke,a kakvi tek konjski osmesi,a a strojevi korak u stilu SS shturmbanfuhrer'svet ce proplakati

  • He he he

    16. jul 2016 | 14:55

    Gadne li nacije

  • gac

    17. jul 2016 | 01:14

    Dosa je Djavo na prestolje Britanije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA