≫ 

MAKEDONSKA MISTERIJA KOJU MOGU REŠITI SAMO MOLDER I SKALI: Otac i sin 6 dana izgubljeni na planini, niko ne zna KAKO SE ZOVU (FOTO)

Oni kao da su u zemlju propali, a njihov nestanak dobija oblik misterije jer su veoma dobro poznavali teren i okolinu gde su često odlazili da beru pečurke

  • 1

Jedna žena iz Skoplja već šesti dan traži svog brata S. M. (50) i oca Lj. M. (78), a začudo krije svoje i njihova imena i prezimena. Otac i sin, koji imaju vikendicu u mestu Lazaropole, blizu Mavrova na zapadu Makedonije, izgubili su se na planini Bistra gde su otišli da beru pečurke.

LJUDI UPADAJU U BUNARE DUBOKE I DO 8 METARA: Bizarni događaji potresaju Makedoniju!

To su i ranije radili jer su dobro poznavali teren, i uvek su se bez problema vraćali nazad. Ovoga puta nisu imali sreće.

- Molim vas pomozite mi da nađem brata i oca, koji je star i bolestan i redovno mora da pije lekove - zavapila je njegova ćerka pred kamerama lokalne skopske televizije, ali ko zna zbog čega nije želela da se predstavi i da se prikaže njen lik.

Otac i sin, koji žive u Skoplju, u prošli četvrtak, 14. jula su izašli iz svoje vikendice u selu Lazaropole da beru pečurke na planini Bistra, gde su se izgubili. Poslednji kontakt sa porodicom, pre nego što im se potrošila baterija mobilnog telefona, ostvarili su uveče oko 22 sata.

Foto: Wikipedia/Rado Stoaynov Foto: Wikipedia/Rado Stoaynov

- Baterija nam je pri kraju, telefon će se isključiti, nećemo moći više da kontaktiramo. Izgubljeni smo u planini - bile su poslednje reči oca i sina. Od tada je počela intenzivna potraga za njima. Policijski specijalci, granična policija, šumari, meštani i radnici Nacionalnog parka Mavrovo "preorali" su Bistru, ali od njih ni traga ni glasa.

U potrazi za njima nisu pomogli ni helikopteri, ni policijski psi tragači. Oni kao da su u zemlju propali, a njihov nestanak dobija oblik misterije jer su veoma dobro poznavali teren i okolinu gde su često odlazili da beru pečurke.

Foto: Wikipedia/M4r51n Foto: Wikipedia/M4r51n

Portparol SUP Tetovo, Marjan Josifovski kaže da su pretražili skoro celu planinu Bistra, pa i okolna bačila nadajući se da su sklonište potražili kod ovčara, ali bez uspeha. Dodaje da se radi o stenovitom predelu sa gustom šumom i puno jama u stenama, pa se otud ne isključuje mogućnost da su upali u neku od njih.

Ipak, potraga se nastavlja, iako prema proceni policije male su šanse da budu pronađeni živi. Oni podsećaju na jedan slučaj od pre par godina kada je starija žena izašla na planinu da napasa koze, gde se izgubila. Uprkos višednevnoj potrazi, ona do danas nije pronađena.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROM

    19. jul 2016 | 12:35

    Nisu daleko cim su imali signal a i moze se locirati zadnji poziv,pa nizbrdo. . . ne verujem da bi neko trazio spas pentrajuci se navise u planinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA