Čila Ihas imenovana za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

Na ovoj funkciji nasledila je Klaudija Ćezarija koji je banku predvodio od maja 2012. godine

  • 0

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Čila Ihas je 19. jula imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija a.d.

Na ovoj funkciji nasledila je Klaudija Ćezarija koji je banku predvodio od maja 2012, a koji je svoju karijeru nastavio u Hrvatskoj kao zamenik predsednika Izvršnog odbora Zagrebačke banke, članice UniCredit Grupe.

Čila Ihas se priključila UniCredit Grupi 2007. godine, nakon niza različitih dužnosti iz oblasti razvoja poslovanja, prodaje i marketinga koje je obavljala u vodećim međunarodnim bankama u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE). Kao direktorka Marketinga i segmenata u okviru Sektora za poslovanje sa stanovništvom u CIE, bila je odgovorna za uspostavljanje servis modela i niz projekata od strateškog značaja za UniCredit Grupu. 2009. godine je imenovana za višu Izvršnu asistentkinju direktora Divizije za poslovanje u regionu CIE, dok je naredne godine postala članica Izvršnog odbora UniCredit Banke u Mađarskoj odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom.

Foto: Wikipedia/Pavel Ševela Foto: Wikipedia/Pavel Ševela

U periodu od septembra 2014, obavljala je funkciju direktorke Komercijalnog razvoja u UniCredit Bank Austrija AG, da bi u aprilu 2015. godine preuzela funkciju direktorke Sektora za poslovanje sa stanovništvom u CIE koje obuhvata 12 tržišta.

Čila Ihas poseduje diplomu Univerziteta Vestfild Stejt iz SAD-a i MBA diplomu Univerziteta Brunel iz Londona.

UniCredit Bank Srbija od sada zvanično i na Tviteru (VIDEO)

Povodom imenovanja, Čila Ihas je izjavila:

- Pre svega bih želela da se zahvalim Klaudiju na njegovom angažovanju i posvećenosti koji su doprineli da banka, u periodu njegovog vođstva, nastavi da raste, postavši jedan od vodećih igrača na lokalnom tržištu. Oslanjajući se na već izgrađene, jake temelje, stručnost naših zaposlenih, bogato iskustvo i ekpertizu, nastavićemo da pružamo podršku stanovništvu i daljem razvoju lokalne privrede.

UniCredit Banka počinje poslovanje u Španiji

Pogledajte i TNOW presek najvažnijih vesti:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA