MULJAŽA SA DOKUMENTIMA: Uhapšeni osumnjičeni za izdavanje dokumenata "preko veze"

Četvoro je uhapšeno zbog sumnje da su građanima izdavali lična dokumenta bez odgovarajuće dokumentacije i to naplaćivali

  • 1

Policija je na području Beograda uhapsila četiri osobe među kojima i policajca iz Policijske stanice Vračar zbog sumnje da su građanima izdavali lična dokumenta bez odgovarajuće dokumentacije i to naplaćivali.

Uhapšeni su policijski službenik S. S. i građani K. P, I. I. i B. J. koji se terete da su izvršili krivično delo trgovina uticajem i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Policija sumnja da je tokom aprila i juna ove godine, S. S. primio novac kako bi korišćenjem svog položaja omogućavao da se u službenim prostorijama Policijske stanice Vračar izdaju lična dokumenta građanima po ubrzanoj proceduri ili bez odgovarajuće dokumentacije.

Za ovu uslugu je od građana uzimao više stotina evra, dodao je MUP u saopštenju.

POLICIJA HAPSILA POLICAJCE! Petorica osumnjičeni za mito, a trojica za zloupotrebu službenog položaja

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena dokumenata ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt između njih i policijskog službenika, a "posredovao je i prilikom predaje novca policijskom službeniku".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PAO SRPSKI POLICAJAC ZBOG MITA: A tek kada čujete KAKO...

Sumnja se da su I. I. i B. J. krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja izvršili tako što su svojim izjavama doveli u zabludu policijske službenike kako bi izdali dokumenta na ime nepostojeće osobe i time izvršili promenu identiteta licu za koje se traga na prostoru Evropske unije. Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u tužilaštvo.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA