≫ 

EKSPLOZIJA NA AERODROMU U MOGADIŠU: Odjekuju rafali, najmanje 13 MRTVIH (FOTO)

Eksplozija se dogodila na aerodromu u Mogadišu u Somaliji

  • 3

Na aerodromu u Mogadišu u Somaliji čula se velika eksplozija nakon koje su usledili pucnji. Prema najnovijim informacijama, u pitanju je eksplozija dva automobila-bombe, a poginulo je najmanje 13 osoba.

Neki očevici tvrde da se nije čula jedna, već dve eksplozije.

Dva bombaša-samoubice aktivirale su eksploziv jutros ispred kancelarija Ujedinjenih nacija i glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalijskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma, saopštila je lokalna policija.

Prvi napadač je aktivirao automobil-bombu, dok je drugi pokušao da utrči u bazu, ali ga je obezbeđenje upucalo, što je izazvalo eksploziju na ulazu u bazi, preneo je Rojters.

U dve eksplozije je poginulo najmanje 13 ljudi, pri čemu je u prvom napadu eksplodirao automobil u blizini kontrolnog punkta, a u drugom u blizini kancelarije UN-a - izjavio je policijski zvaničnik Bišar Abdi Gedi.

Od siline eksplozija su razbijena stakla na zgradi aerodroma u Mogadišu, pa su putnike zasule krhotine, navode svedoci.

Islamistička grupa Al Šabab, koja pokušava da svrgne vladu koja ima podršku Zapada, preuzela je odgovornost za taj napad.

 

(Telegraf.rs / Izvor: sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    26. jul 2016 | 11:08

    U Somaliji se ovo desava decenijama a tek sada mediji prvi put da objave... zao mi je ljudi koji su poginuli..

  • olalaaaa

    26. jul 2016 | 08:49

    teror sto je najavio i deluje tako po celom svetu nista se ozbiljno nije shvatiloooo zato se i desavaju ova zlaaaa covjek je zaoooo unutraaaa kad brica ne izgleda takoooo shvatit cemooooo zlobaaaa covjekaaaa ceee sveeee unistitiiiiii covjek je izazivaaaaa covjek sa njom djelujeeee upravooo po cjelom svijetuuuu dasmo vise voleli manje mrzeliiiii bili bih zadovoljnijiiii istina zivota za covjekaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA