TERORISTA IZ FRANCUSKE BIO POZNAT POLICIJI: S nanogicom uleteo u crkvu i ubio sveštenika!

Jedan napadač je bio na posebnim merama i praćen je pomoću elektronske nanogice, ali je "imao dozvolu za slobodno kretanje svakog dana od 8.30 do 13.30 sat"

  • 4

Jedan od dvojice napadača, koji su ubili sveštenika u crkvi na severu Francuske, poznat je od ranije policiji, bio je hapšen i nalazio se pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju, navodi francuski digitalni informativni kanal iTele.

OVOM SVEŠTENIKU SU PREREZALI GRKLJAN U SRCU FRANCUSKE: Bio je divan čovek, vernici su ga voleli (FOTO)

Kako navodi iTele, bio je na posebnim merama i praćen je pomoću elektronske nanogice, ali je "imao dozvolu za slobodno kretanje svakog dana od 8.30 do 13.30 sat".

Uhapšen je 2015. godine jer je hteo da ide na ratište u Siriji, ističe francuski medij.

Agencija takozvane Islamske države, Amak, objavila je danas saopštenje u kojem se kaže da su "vojnici" te terorističke organizacije izvršili današnji napad u crkvi na severu Francuske.

Foto: Wikipedia/M-Knight76 Foto: Wikipedia/M-Knight76

Prethodno je predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio da iza napada najverovatnije stoji ISIS.

Policija je danas okončala talačku krizu u crkvi u provinciji Normandija na severu Francuske, usmrtivši dvojicu napadača koji su prethodno ubili sveštenika i povredili više ljudi, saopštilo je ranije francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema policijskim izvorima, napadači su svešteniku prerezali vrat, a jedna povređena osoba je u kritičnom stanju i bori se za život.

Dva muškarca naoružana noževima uzeli su kao taoce četvoro do šestoro ljudi među kojima i sveštenika u crkvi u provinciji Normandija. Incident se dogodio u mestu Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini grada Ruana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jevdokija

    26. jul 2016 | 18:02

    Ovo treba da je skola za nasu drzavu i zakon - kriminalac je kriminalac i ne moze ga nikakva kazna spreciti u zlodelima jer "vuk menja dlaku al' ne menja cud!" Kakvi izlasci i slobodni vikendi, uzivaju u zatvorima pa izadju da bi jos gora zlodela izvrsili....

  • NikWhi

    26. jul 2016 | 17:06

    Imao je dozvolu da od 8:30 pa dalje da ubija ljude

  • sibin

    26. jul 2016 | 18:57

    i ovaj je bio poznat policiji,hahah.odusevljavaju me ovi francuzi koliko su glupi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA