NJIMA KRIZA NE REMETI POSAO, NAPROTIV: Mekdonalds obećao 5.000 radnih mesta!

Mekdonalds planira da otvori dodatnih 250 restorana brze hrane do kraja 2016. godine, nastavljajući sa svojim planovima ekspanzije uprkos ekonomskoj neizvesnosti nakon britanske odluke iz juna o izlasku iz EU

  • 2

Mekdonalds će otvoriti više od 5.000 radnih mesta u Britaniji do kraja 2017. godine, saopštio je danas američki lanac brze hrane uprkos ekonomskim neizvesnostima koje su usledile posle glasanja za Bregzit.

U MINHENU KAO DA JE RATNO STANJE: Vreme napada pažljivo odabrano, saznaju strani mediji (FOTO)

- Ova nova radna mesta, pored onih 8.000 koje smo najavili 2014, podižu našu radnu snagu na preko 110.000 zaposlenih pre roka - naveo je u saopštenju generalni direktor Mekdonaldsa u Ujedinjenom Kraljevstvu, Pol Pomroj, prenosi agencija AFP.

Pomroj je tu odluku pripisao rastu investicija i inovacija u 500 "fast fud" restorana te kompanije u Velikoj Britaniji, od kojih većina sada nudi uslugu donošenja porudžbine za sto.

OTKRIVEN TAJNI RECEPT: Evo kako da napravite sos za Big Mek! (VIDEO)

Mekdonalds planira da otvori dodatnih 250 restorana brze hrane do kraja 2016. godine, nastavljajući sa svojim planovima ekspanzije uprkos ekonomskoj neizvesnosti nakon britanske odluke iz juna o izlasku iz EU, navodi francuska agencija.

- Ovo ostaju izazovni ekonomski uslovi, ali mi je drago da, zajedno s našim franšizama, ostajemo privrženi Velikoj Britaniji - poručio je Pomroj.

Skroz GOLA PORNO-GLUMICA je otišla u MEK! Reakcija radnika koji ju je uslužio je NEPROCENJIVA! (VIDEO)

Britanski ministar za biznis Greg Klark opisao je Mekdonaldsovu najavu kao "veliku vesti za ekonomiju Velike Britanije".

- Kompanije su sigurne da Velika Britanija ostaje otvorena za poslovanje - naveo je Klark u saopštenju, ponavljajući parolu koja je više puta korišćena u vladinim saopštenjima od kada je Britanija glasala za izlazak iz EU, navodi Frans pres.

Pogledajte presek vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA