Poklon vredan više od pola miliona evra: Vatrogascima u Smederevu stigao savremeno opremljeni kamion od kolega iz Rusije

Kamion vredan više od 500.000 evra j poklon iz saradnje u okviru Rusko – srpskog humanitarnog centra

  • 6

Vozni park smederevskih vatrogasaca postao je bogatiji za još jedno vatrogasno vozilo.

Pismo dečaka (16) iz Kladova trese Srbiju: OTAC ALKOHOLIČAR GODINAMA MALTRETIRA SESTRU, BAKU I MENE, NEMAMO NIKOGA! (FOTO)

Reč je o vatrogasnom vozilu za brojne namene, opremljenom najsavremenijim pomagalima i aparatima koje će uskoro naše vatrogasce učiniti još efikasnijim na terenu.

Kamion vredan više od 500.000 evra j poklon iz saradnje u okviru Rusko – srpskog humanitarnog centra.

VELIKA GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA I NAPLATNIM RAMPAMA: Čeka se i po sat i po, evo gde su najveći redovi

- U našem poslu mnogo toga zavisi od tehnike, zato smo im veoma zahvalni na ovom kamionu. Registrovan je pre mesec dana. Možemo da ga koristimo u intervencijama, vozilo je odlično opremljeno, ima novu tehnologiju upravljanja, na primer, za upravljanje topom na krovu ima džojstik, ima pumpu visokog pritiska, pogodno je za intervencije, može da se preseče auto u hitnim situacijama, brz je, može da ponese skoro 3,5 tone vode, ima cirkulare, sve u svemu novo, jako, skupo i odlično opremljeno vozilo kako za gašenje požara, tako i za tehničke intervencije u saobraćaju – objašnjava Nenad Jocić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu.

SRPSKI REKORDER: Ova šargarepa iz Kupinova ima čak 47 cm! (FOTO)

Ovakvih vozila ima desetak u Srbiji i sva su deo donacije Ruskih kolega. Inače, vozni park smederevskih vatrogasaca ne obnavlja se tako često.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA