≫ 

FILMSKA SUDBINA UBIJENOG VLASNIKA KAFIĆA U BELVILU: Likvidiran na isti način kao ROĐENI BRAT pre 14 godina! (VIDEO)

Bio je teško ranjen 8. avgusta 2008. u ulazu zgrade u Deligradskoj 2 u Nišu

  • 6

Ubijeni vlasnik kafića u „Belvilu“ Aleksandar Stamenković (40) doživeo je sudbinu svog strarijeg brata Sandra Stamenkovića, koji je u 26. godini života likvidiran u klasičnoj „sačekuši“ 15. septembra 2002. godine.

Na raskrsnici Vardarske ulice i Ulice Jovana Ristića u Nišu, tada je sa sa Sandrom u automobilu likvidiran i Robert Viciknez (27) iz Vršca.

Žena ubijenog Stamenkovića stigla na mesto pokolja, forenzičari češljaju teren oko Belvila (FOTO) (VIDEO)

Posle tri godine, za dvostruko ubistvo i pokušaj ubistva u Okružnom sudu u Nišu izrečena je zatvorska kazna od 40 godina Ivanu Antiću, zvanom Šica (33), dok je Aleksandar Ilić, zvani Saša Džudista (34), osuđen na 15 godina zatvora.

Zbog saučesništva u izvršenju zločina na osam meseci zatvora tada je osuđen je Dušan Nikolić (30), iz Kruševca.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

UBIJENI VLASNIK KAFIĆA BIO UMEŠAN U POSLOVE SA DROGOM: Od ranije je dobro poznat policiji!

Tokom suđenja dokazano da su Ivan Antić i Aleksandar Ilić pokušali da ubiju i Miroljuba Conića (35), iz Paraćina, koji je lakše povređen uspeo da pobegne iz automobila “opel omega” beogradske registracije, na koji je pucano iz automatske puške.

Stamenković i Viciknez pogođeni su sa više metaka i ostali su mrtvi na licu mesta.

UBICE SU PUCALE DOK SE GOMILA DECE IGRALA NA PLATOU PORED KAFIĆA: Jezivi detalji ubistva u Belvilu (FOTO) (VIDEO)

Početkom juna 2007. odigrao se revolveraški obračun ispred Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Sa dva hica nepoznati napadač ranio je je Jožu Antića (23), koji je u zatvoru posetio polubrata Ivana Antića Šicu, osuđenog na 35 godina robije zbog dvostrukog ubistva.

Jože je u trenutku napada izlazio iz KPZ sa suprugom i sinom svoga polubrata. Ovaj slučaj dosad nije zvanično rasvetljen.

PRONAĐEN MOTOR UBICA IZ BELVILA? Policija našla zapaljene ostatke U TOPČIDERSKOJ ŠUMI, na tragu su počiniocima! (VIDEO)

Aleksandar Stamenković bio je teško ranjen 8. avgusta 2008. u ulazu zgrade u Deligradskoj 2 u Nišu. Pogođen je sa dva hica u telo i prebačen hitno u nišku bolnicu, gde je konstatovano da su povrede teške, ali da nije bio životno ugrožen.

Foto: Telegraf

Nepoznati napadač, koji je bio maskiran šeširom i maramom, tada je hicima iz vatrenog oružja lakše ranio u nogu i Dragana Stankovića (37) iz Niša.

Napadač je čekao u zasedi na prvom spratu zgrade da bi, po ulasku Stamenkovića i njegovog prijatelja u ulaz, strčao niz stepenište i zapucao na njih.

Inače, braća Stamenković u mladosti su u Nišu bili poznati po nasilničkom ponašanju. A u niškoj policiji su te 2002. potvrdi da je ubistvo Stamenkovića i Vicikneza nastavak obračuna dve kriminalne grupe, započet 14. jula 2002. godine, kada je u pucnjavi u blizini grčkog konzulata ranjena Sandrova devojka Aleksandra S.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zbog pokušaja ubistva tada su krivične prijave podnete protiv Ivana Antića i Milana Krstića.

Tadašnji načelnik SUP-a Niš Radisav Gvozdenović predočio je policija ovaj slučaj dovela u vezu sa najavom klanovskih obračuna i pogibijom u saobraćajki Nišlije Miodraga Antića (29), rođenog Ivanovog brata.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U niškim krugovima organizovanog kriminala tada je počelo da se priča o tome da je ovaj mladić, u stvari, likvidiran, odnosno, da mu je “saobračajni udes namešten” i da su se njegovi drugovi zavetovali da će ga osvetiti.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    31. jul 2016 | 21:15

    Kafici, limuzine, dzipovi, ni dana radnog staza, a drzava se ne zapita, odakle!

  • dami357

    31. jul 2016 | 23:59

    Svakom po zasluzi! U opste ih ne zalim i treba da se potamane medjusobno!

  • M.

    31. jul 2016 | 20:56

    Sada ste sva trojica zajedno gore. Počivaj u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA