10

GEJ STREJT ALIJANSA: Pozdravljamo Vučićevu odluku da postavi Anu Brnabić, ovo je ISTORIJSKI TRENUTAK ZA SRBIJU!

"Pored toga što poseduje veliku stručnost, ona će biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. GSA smatra ovo istorijskim trenutkom u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi", stoji u saopštenju GSA

Gej strejt alijansa, Ana Brnabic
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravlja odluku predsednika Vlade Srbije i mandatara za sastav nove Vlade Aleksandra Vučića da za ministarku državne uprave i lokalne samouprave predloži Anu Brnabić.

Pored toga što poseduje veliku stručnost, ona će biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. GSA smatra ovo istorijskim trenutkom u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo”, stoji u saopštenju GSA.

SRBIJA DOBILA PRVU GEJ MINISTARKU: Vučić poželeo dobrodošlicu Ani Brnabić

U ovom udruženju još kažu da je “politička participacija LGBT osoba od krucijalnog značaja za povećanje tolerancije, smanjenje diskriminacije i nasilja prema LGBT populaciji u Srbiji, kao što je to bila i jeste u svim razvijenim državama, a izbor Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave će, nesumnjivo doprineti, između ostalog, ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumevanju prema LGBT zajednici”.

GSA je u prethodnih nekoliko godina imala prilike da sarađuje sa Anom Brnabić i uveri se u njenu stručnost i posvećenost poslu.

OVO SU NOVI ČLANOVI VLADE SRBIJE: Vučić predstavio ljude koji će voditi državu do 2020. godine!

“Čvrsto smo ubeđeni da će i kao ministarka pokazati veliku profesionalnost i postići značajne rezultate”.

Od nove Vlade očekuju da dalje unapređuje, kako oblast ljudskih prava, tako i druge oblasti od značaja za sve građane i građanke Srbije. Alijansa će kao i do sada pratiti rad različitih ministarstava i državnih institucija u delokrugu svoga rada, pružaće podršku svakom pomaku, ali će biti i oštar kritičar eventualnog lošeg rada ili svega što bi unazadilo do sada postignuti stepen ravnopravnosti LGBT osoba.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Gej strejt alijansa, LGBT populacija, Vlada Srbije
Popularni komentari
 • C
  Crni

  Sve je ok ono sto Vucic kaze postujem u redu al gej nikad nece biti ok nikad nikad nikad…

 • R
  Realista

  Vucicu da li je ova Ana bila tvoja kost u grlu zbog koje tek sad posle ovoliko dana dobijamo vladu i da li si zbog nje imao te silne pritiske u prethodnom periodu?

 • y
  yamaha-SZR

  tuga,cemer i jad…srbijo probudi se

foto dana

video dana