U MAKEDONIJI UHAPŠEN AKTIVISTA ISLAMSKE DRŽAVE! U supertajnoj akciji hvatanja učestvovale tajne službe Makedonije i Albanije

Njegovom otkrivanju i hapšenju pomogla je razmena informacija tajnih službi Albanije i Makedonije, a u istragu su bile uključene i tajne službe zapadnih zemalja

  • 0

Zahvaljujući saradnji tajnih službi Albanije i Makedonije, u Tirani je uhapšen makedonski državljanin I. A. ( 46 ).

OSUĐEN "ALBANAC SA DRONOM": 16 meseci će provesti u zatvoru

Za njim je bila raspisana međunarodna poternica, a kako javljaju mediji na albanskom jeziku, on je osumnjičen za terorizam i učešće u ISIL.

Poternica protiv I. A. žitelja Gostivara, grada na zapadu Makedonije, bila je raspisana pre godinu dana. On sve do sada vešto izbegavao hapšenje i poteru krijući se u Tirani, ali su mu na kraju pripadnici sektora za antiterorizam albanske policije stavili lisice na ruke.

Njegovom otkrivanju i hapšenju pomogla je razmena informacija tajnih službi Albanije i Makedonije, a u istragu su bile uključene i tajne službe zapadnih zemalja.

Predmet vezan za ovog osumnjičenog teroristu je dostavljen tužilaštvu i sudu u Tirani koji treba da realizuje proceduru za njegovu ekstradiciju u Makedoniju.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA