≫ 

Tači: SAD su nam omogućile demokratsko Kosovo

Bajden će se danas sastati sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i predsednikom Tačijem

  • 11

Strateško partnerstvo Prištine i SAD omogućilo je stvaranje demokratskog kosovskog društva sa jednakim mogućnostima za sve građane koji tu žive, napisao je predsednik Hašim Tači na svom Fejsbuk profilu.

BAJDEN U POSETI SRBIJI: Američki potpredsednik izrazio saučešće porodicama nastradalih u NATO kampanji (VIDEO) (FOTO)

Džozefa Bajdena su sinoć na prištinskom aerodromu dočekali Tači i "zlatna olimpijka" Majljinda Keljmendi. Drugi čovek američke administracije doputovao je sa suprugom i unukom u Prištinu iz Beograda.

Vučić sa Bajdenom: Odnosi sa SAD na uzlaznoj liniji (FOTO)

Inače, Priština je sva u znaku dolaska Bajdena, okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog predsednika Baraka Obame.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Džozef Bajden je posetu Prištini započeo jutros razgovorom sa premijerom Isom Mustafom, ali detalji tog razgovora nisu saopšteni.

Kosovski premijer Isa Mustafa je nakon sastanka sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom rekao da je to bio "vrlo intenzivan" bilateralni susret.

Mustafa je na Fesjbuk profilu napisao da je imao posebnu čast da ugosti potpedsednika SAD Džozefa Bajdena, "velikog prijatelja Republike Kosovo".

MISTERIJA KRAVATE DŽOZEFA BAJDENA: Ceo svet drhti koje će boje biti, a evo i zašto! (FOTO)

Nakon Mustafe, Bajden treba da razgovara sa predsednikom Hašimom Tačijem, a potom se očekuju izjave za medije.

Kasnije danas Bajden će sa suprugom i unukom prisustvovati ceremoniji na kojoj će deo puta od Gnjilana do Uroševca, koji vodi ka američkoj bazi Bondstil, dobiti ime njegovog preminulog sina Džozefa R. Bo Bajdena, III.

Tokom ceremonije koju organizuje kosovska vlada, Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini americke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanju ulice u cast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo septembra prošle godine.

(VIDEO) Evo kako Amerikanci čuvaju Bajdena u Beogradu

Kako je najavljeno, supruga potpredsednika Bajdena posetiće manastir Gračanicu, gde će je dočekati vladika raško-prizrenski Teodosije. Kako su preneli kosovski mediji u manastiru Gračanica sve je spremno za visoku gošću koja će obići manastir.

Inače, Bajdenovu posetu Prištini prate stroge bezbednosne mere. Saobraćaj u pojedinim delovima grada u poputnoj blokadi i dako će biti sve do 22 sata, a policijske snage su raspoređenje u gotovo svim delovima grada, tako da sve deluje na opsadno stanje, preneli su prištinski mediji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnik

    17. avgust 2016 | 09:42

    Kako im se uvlače

  • Zzx

    17. avgust 2016 | 10:01

    Platili su oni to posteno, nisu zalili. Nasi su sebi uzimali, a ne za Srbiju.

  • Legija

    17. avgust 2016 | 09:41

    Demokratskim putem... Ovaj u bg-u izgledao ko zalosna vrba a gledaj ovde sa tacijem kako se kezi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA