Tači: Kosovo će ostati usamljeno bez formiranja Zajednice srpskih opština

Tači je rekao da će bez razgraničenja sa Crnom Gorom i bez formiranja Zajednice srpskih opština Kosovo ostati usamljeno i izolovano od sveta, ali i zanemareno od SAD i Brisela

  • 3

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da je Priština označila važne korake u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom.

BAJDEN ZAPRETIO KOSOVSKIM LIDERIMA: Ili Zajednica srpskih opština ili gubitak podrške SAD

- Mi imamo obavezu da damo novu dinamiku dijalogu sa Srbijom i da što je pre moguće postignemo pomirenje između naša dva naroda. Siguran sam da je pomirenje moguće i da će se ono deseiti - rekao je Tači na zajedničkoj konferenciji sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Tači je uveravao Bajdena i da je će pitanje razganičenja sa Crnom Gorom biti brzo završeno.

Tači: SAD su nam omogućile demokratsko Kosovo

- Sporazum o demarkaciji je pravi posao. Ova odluka kosovskog parlamenta će ojačati našu državnost, čime je otvoren put ka obezbeđivanju evro-atlantskih integracija i bezviznog režima - kazao je Tači.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dodao je da bez razgraničenja sa Crnom Gorom, i bez formiranja Zajednice srpskih opština Kosovo će ostati usamljeno i izolovano od sveta, ali i zanemareno od SAD i Brisela - rekao je Tači.

Bajden: Liderstvo Srbije izuzetno važno za region (FOTO)

Ove reči Tačija usledile su nakon što je Bajden na samom početku konferencije za novinare zapretio albanskim političarima da pod hitno ratifikuju sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština ili će u protivnom, kako je rekao, izgubiti podršku SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zora

    17. avgust 2016 | 17:59

    Da li je najzad ukapirao da se ne pitaju i ne odlucuju samostalno.Kad propadnu Ameri a to je za 10 godina kazu Kinezi, propadate i vi.Al ce biti bezanije u Albaniju odakle ste i dosli.

  • ,Sumadinac

    17. avgust 2016 | 23:58

    Albanija ce im biti mala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA