MARIJU MARKANOVIĆ SLAVI CEO BALKAN: U gluvo doba noći vozila je auto, a onda je VIDELA KRVAVOG MLADIĆA...

Marija Markanović kaže da su joj kolege rekle da je "luda", ali da bi sigurno opet isto postupila

  • 8

Marija Markanović je u Banjaluci, u četvrtak, u 23.15, zatekla krvavog Dragana Stupara. U tom momentu, ona je čvrsto odlučila, rizikujući svoj, da spase tuđi život.

DRAGANU STAMENKOVIĆU 40 GODINA ROBIJE: Monstrum je UBIO RODITELJE, pa ih ZAKOPAO u SEPTIČKU JAMU (FOTO)

Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka Marija Markanović, u noći između četvrtka i petka, našla se u do sada nepoznatoj ulozi, ulozi spasavanja jednog mladog života. Reč je o dvadesetogodišnjem Draganu Stuparu.

Naime, Markanovićeva je u četvrtak, u 23.15, dok je prolazila svojim automobilom zatekla krvavog Dragana Stupara u polustojećem položaju ispod Venecija mosta u Banjaluci. Nakon što ju je uočio, mahnuo je kako bi zaustavila automobil. U tom momentu Marija je čvrsto odlučila, rizikujući svoj, da spase tuđi život.

Foto - ilustracija: Milena Đorđević Foto - ilustracija: Milena Đorđević

- Iskreno, uprkos činjenici da sam i pre prihvatanja dužnosti portparola CJB Banjaluka imala dugogodišnje iskustvo kao inspektor u policiji, dakle neko ko slične situacije razvrstava u tri grupe: simulacija povrede radi pokušaja pljačke, simulacija povrede radi neke druge krivične radnje i kao treća solucija, žrtva bez sličnih namera, i da je u takvim slučajevima potrebno promisliti kako postupiti, ja jednostavno nisam imala vremena za to. Povređeni Stupar je u momentu kad sam prolazila pored mesta na kojem je stajao mahnuo rukom u nameri da me zaustavi i kako sam usporavala, on je polako prilazio mojim vratima. Reagovala sam brzo, pozvala naše operativno dežurstvo, Hitnu pomoć, otvorila mu vrata i pokušavala da ga održim u svesnom stanju, polivajući ga vodom koju je donosio jedan momak na biciklu - priča, i dalje šokirana Marija.

PEDOFIL IZ BEOGRADA BIO PRIJATELJ NA FEJSBUKU SA 3.600 DECE: Policija otkrila STRAVIČNU ISTINU!

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Nakon što je, dan posle, došla na posao i ispričala kolegama šta joj se desilo, reakcije su bile neočekivane, ali logične.

- Rekli su mi da sam "luda", da sam rizikovala svoj život da bih spasla drugog čoveka, a ja sam tek tada zaista shvatila šta je moglo da se desi. Ipak, da budem iskrena, to su situacije u kojima nemate mnogo vremena za razmišljanje, sigurno bih opet isto postupila, a verujem i moje kolege, bez obzira na to što sada tvrde da ne bi - dodala je Markanovićeva.

Prema informacijama iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, Stuparevo stanje se stabilizuje i van je životne opasnosti. Stupar je hospitalizovan u Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju.

- Prema rečima glavnog dežurnog lekara na hirurgiji dr Zorana Aničića, pacijent je primljen sa ubodnom ranom u predelu trbuha. Odmah po prijemu je operisan. Tokom operativnog zahvata ustanovljeno je da unutrašnji organi nisu povređeni i da se radi samo o povredi prednjeg trbušnog zida. Stanje pacijenta je stabilno. Radi daljeg lečenja i praćenja, ostaje hospitalizovan u Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju - rekli su u UKC RS.

Foto: stiridecluj.ro Foto: stiridecluj.ro

Kako nezvanično saznajemo, Stupar je dan uoči nesreće došao sa sestrom iz Bosanskog Petrovca u Banjaluku, gde ona studira i živi u Studentskom domu, koji se nalazi u blizini Venecija mosta.

Iz CJB Banjaluka je zvanično potvrđeno da je o svemu obavešten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. Krivično delo još nije okvalifikovano, a policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalasku napadača. Pretpostavka je da je reč o pokušaju pljačke.

Pogledajte kako izgleda jedan dan ekipe hitne pomoći.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvosa

    20. avgust 2016 | 11:44

    Bravo svaka cast

  • gagi

    20. avgust 2016 | 11:43

    Lepa Bosanka...

  • Drvar

    21. avgust 2016 | 22:56

    Ona je pre svega ispala čovek, ne razmišljajući kome pomaže,koje je dečko vere i koje nacionalnosti. Sudbina je htela sa pomogne komšiji, a mi smo ponosni na našu Drvarcanku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA