ZARAZNA BOMBA PRED EKSPLOZIJOM, MRTVE OVCE PLIVAJU "JEZEROM": Jezive posledice poplave u Skoplju (FOTO)

Veterinarske službe su upoznate sa situacijom - pišu zapisnike i izveštaje, ali i dalje niko ništa ne preduzima

  • 0

Jezive posledice poplave u Skoplju, koje su odnele 22 života, i danas su, 17 dana kasnije, ne samo vidljive, već predstavljaju zaraznu bombu koja svaki čas može da eksplodira.

Na ovu opasnost u Makedoniji je ukazala skopska TV21, čija se ekipa probila do nekadašnjeg tora Kamera Imerija iz sela Aračinovo. Njihove televizijske kamere su zabeležile jezivu sliku - celo stado ovaca, naduvene i u fazi raspadanja plutalo je na površini bare koju su poplave pretvorile u svojevrsno jezero.

Ova potencijalna zarazna bomba se nalazi 200 metara od prvih kuća u Aračinovu i samo desetak kilometara od Skoplja. Veterinarske službe su o tome upoznate, pišu zapisnike i izveštaje, ali i dalje niko ništa ne preduzima.

Ekipa TV21 prvi put je tamo bila pre nedelju dana. I tada su udavljene ovce bile na istom mestu, naduvene na avgustovskom suncu, ali ne u fazi raspadanja. Danas je slika još gora, a nesnosni smrad smrti se širi okolinom.

Printskrin: TV21 Printskrin: TV21

Do tog mesta se dolazi lako, od puta stotinak metara peške, a potom čamcem, zato što još uvek put preprečavaju bare nastale od obilnih pljuskova.

Tako je stigla i televizijska ekipa, ali ne i neko od nadležnih službi koje imaju mehanizaciju i daleko brže, lakše i bezbednije mogu doći do tog mesta i ukloniti potencijalnu zarazu.

Printskrin: TV21 Printskrin: TV21

Veterinari priznaju da uginulo stado ovaca predstavlja opasnost za celo Skoplje jer se zbog visoke temperature, vlage i životinja u fazi raspadanja razvijaju patogene bakterije koje se lako mogu preneti i do makedonske prestonice.

DIVLJE SVINJE I MEDVEDI TERORIŠU SVE na makedonsko-albanskoj granici!

NEVEROVATNA IGRA SUDBINE KOD STRUGE: Eksplodirao mu automobil, a VATRA GA SAMO OPRLJILA!

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA