SIROMAŠNI GEJEVI SU IZBAČENI IZ ZEMLJE I ŽIVE U KANALIZACIJI: Oko njih su pacovi i smrad, odozgo im preti smrt (VIDEO)

Žive u mračnim delovima javnih prostora gde su oskudni resursi i opasnost je stalna pretnja...

  • 7
Izbor za Miss Trans, transvestiti

Foto-ilustracija: Tanjug/Oksana Toskić

Dagering je jedan od skoro 25 gej i trans mladića koji su se, nakon što su proterani iz svojih domova i odbačeni od svojih porodica zbog seksualne orijentacije, preselili u kanalizacije Kingstona, mesto koje oni zovu jaruga.

 

BILI SMO NA NAJVEĆOJ GEJ ŽURKI NA BLISKOM ISTOKU: Telegraf među 200.000 ljudi na Prajdu u Tel Avivu (FOTO) (VIDEO)

 

- Trenutno svi želimo da napustimo "jarugu" jer ne znamo šta bi moglo da se dogodi, ko će da uđe u nju. Hladno je, komarci grizu. U "jarugi" je kao u paklu - kaže Dagering.

 

Sebe nazivaju Kraljice jaruge i svakodnevno se suočavaju sa zlostavljanjima i homofobijom.

 

- Homoseksualnost u Jamajci nema nikakvu nadu. To je jednostavno ne-ne. To se nikada neće desiti. Samo će nas ubiti brže - rekla je jedna Kraljica jaruge u dokumentarcu "Vajsa".

 

Kako je objašnjeno u dokumentarcu, jamajkanska gej populacija je podeljena u dve grupe: Bogate kraljice i Horor kraljice. Bogate poseduju više novca i stabilnosti, čime obezbeđuju izolaciju od najžešćih izliva homofobije.

 

Horor kraljice, ili Kraljice jaruge kako sebe nazivaju, su siromašne, često bez podrške porodice i bez perspektive da nađu posao. Nemaju gde da se sakriju zbog čega su česta meta nasilnika inspirisanih mržnjom, samo na osnovu predrasuda i netrepeljivosti. Žive u mračnim delovima javnih prostora gde su oskudni resursi i opasnost je stalna pretnja.

 

Zbog klasne podele između Bogatih i Horor kraljica, mnogi Jamajkanci projektuju krivicu na marginalizovanu mladež kriveći njih same za progon, koristeći kao izgovor položaj Bogatih kraljica.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA