ČOVEK KOGA SU MALOLETNICI PRETUKLI USRED NIŠA: Mislio sam da je ovo moj grad, nikada se nisam osećao ugroženo kao tog dana (FOTO) (VIDEO)

Kefah Albestan kaže da još ne može da poveruje da deca umeju da budu tako surova

  • 20

Čovek koga su pre dvadesetak dana maloletnici surovo maltretirali u centru Niša je Kefah Albestan, Iračanin koji već 35 godina živi u ovom gradu. Grupa dečaka je ovog pedesetsedmogodišnjaka udarala bez milosti dok nije pao, naočigled mnogobrojnih prolaznika koji nisu ni pokušali da mu pomognu. 

Kefah kaže da još ne može da poveruje da deca umeju da budu tako surova.

- Udarali su me s leđa, sa svih strana kao divlje životinje, sve dok nisam pao samo zato što nisam imao da im dam pare. Šutirali su me, onako podmuklo, kad bih se okrenuo jednom, napao bi me drugi, pa treći... Na pameti mi je bilo samo da pobegnem, nisam želeo da im uzvratim jer oni su ipak samo deca - tužno priča napadnuti čovek.

UŽAS U NIŠU: Maloletne kabadahije maltretiraju starijeg čoveka, NIKO DA POMOGNE

Albestan Srbiju smatra svojom domovinom, jer je oženio Nišlijku i sa njom dobio ćerku. Tim pre mu je teže palo to što mu se desilo.

- Nikada do sada nisam osetio da sam stranac u ovoj zemlji. Došao sam ovde da studiram na Fakultetu zaštite na radu i više se nisam vraćao u Irak. Ljudi su me lepo prihvatili, nikada ni od koga nisam čuo lošu reč. Živim kao svi ostali, delim sudbinu ovog naroda... Bavim se prodajom povrća na Velikoj pijaci, srodio sam se sa ovim ljudima iz moravskih sela kao da su mi rod rođeni. Oni mene mnogo poštuju i ja njih, nikada se nisam osećao ugroženo do tog dana - naglašava Kefah.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S obzirom na to da Kefah ne želi da protiv svojih napadača podnese krivičnu prijavu, nema osnova za postupanje organa gonjenja.

Maloletnici mlađi od 14 godina nisu krivično odgovorni ni kada je dokazano da su izvršioci krivičnih dela tako da podležu samo merama koje izriče Centar za socijalni rad.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    1. septembar 2016 | 22:48

    Bruka.Licno poznajem coveka.sve je tacno reko drzava treba sama da odreaguje.da je on to uradio romima digla bi se takva frka.osecam se bedno u svojoj drzavu.i zalosno.

  • amer

    1. septembar 2016 | 22:06

    Osuditi roditelje umesto maloletnika.

  • Stidljiv

    1. septembar 2016 | 22:10

    E Srbijo jadna li si, gde su junaci koji pisu da bi skočili i pomogli? Puna ulica i svi samo gledaju kao tele u šarena vrata. A da se zapitate..... danas on a sutra možda neko moj / tvoj / naš??? Žao mi čoveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA