OTETA NAUČNICA KOJA JE PRONAŠLA LEK PROTIV MALARIJE: Drama u Amsterdamu noć uoči velike konferencije!

Erika i njen dečko Maks kobne večeri vratili su se iz grada u hotel oko 10.45 sati, Maks je zaspao, a ona ostala da radi na kompjuteru, kada se Maks probudio oko 3.17 sati nje nije bilo u sobi

  • 20

Mlada američka naučnica Erika Straud-Džons nestala je u Amsterdamu, noć pre nego što je na svetskoj konferenciji u avgustu, u glavnom gradu Holandije trebalo da predstavi revolucionarno otkriće u lečenju malarije za koje joj se smešila Nobelova nagrada.  Odmah sutradan iz automobila koji su rentirali njen dečko i ona, nestao je i njen lap-top sa njenim radom.

Straud-Džonse je poslednju video njen dečko Maks Karver sa kojim je tri meseca u vezi. Oni su po dolasku iz Njujorka, zajedno odseli u amsterdamskom hotelu "Ervin".

PORODIČNA TRAGEDIJA: Ana (27) prevarila muža s ljubavnikom, rodila mu dete, pa skočila pod voz! (FOTO) (VIDEO)

Kako svetski mediji prenose, njihov dolazak u Amsterdam osim Erikinog učešća na svetskoj konferenciji trebalo je da predstavlja i njihovo prvo zajedničko putovanje. Njen nestanak je, međutim, sve pretvorio u noćnu moru.

Izvor iz istrage kaže da su se Erika i Maks kobne večeri vratili iz grada u hotel oko 10.45 sati. Maks je zaspao, a Erika je ostala da radi na kompjuteru. Kada se Maks probudio nije je bilo u sobi.

Foto-ilustarcija: Tanjug/Nenad Milošević Foto-ilustarcija: Tanjug/Nenad Milošević

- Bilo je 3.17 kada se Maks probudio i video da je nema u sobi. Pozvao je portira koji mu je rekao da je ona izašla iz hotela oko 23.30 sati. Tražio ju je svuda gde je mogao u tom trenutku, ali uzalud. Nije joj bilo traga - navodi naš izvor.

Erikin nestanak Maks je sa prvim jutarnjim časovima prijavio holandskoj policiji, ali oni nisu mogli odmah da se daju u potragu. Kada se iz policije vratio u hotel, negde oko osam sati, radnica hotela mu je ispričala da je Eriku videla sinoć u hotelu sa sredovečnim gospodinom, srednjeg rasta, koji je nosio naočare.

MISTERIJA JEDNE OD NAJKONTROVERZNIJIH KNJIGA: Ni najveći kriptografi nisu uspeli da je dešifruju (VIDEO)

Rekla mu je da misli da joj je to prijatelj, ništa više. Ali konobarica nije mogla da kaže da li su zajedno napustili hotel. Da je stvar i te kako ozbiljna mladić je potvrdio to što je samo malo kasnije na njegove oči iz iznajmljenog automobila jedna devojka ukrala Erikin lap-top - pišu svetski mediji.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Uzalud su svi očekivali da se na svetskoj konferenciji koja je okupila velika imena iz sveta nauke najviše zbog Erikinog rada, ona pojavi. Umesto njenog otkrića, novinske stupce ispunili su redovi o njenom nestanku. Tek je to trgnulo holandsku policiju koja je krenula u potragu za njom, ali kako saznajemo, njen dečko Maks misli da se nisu predali slučaju u potpunosti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

30 knjiga koje svako treba da pročita pre nego što napuni 30 godina! (FOTO)

Spekuliše se, naime, da među policajcima ima onih koji oskudevaju u istrazi jer su povezani sa otmičarima.

Inače, uporedo sa potragom za Erikom, tokom koje je njen dečko završio u zatvoru, dobio mnogo batina, našao se milion puta na meti kriminalaca, saznao mnogo o devojci, Holandijom se širi i nova vrsta malarije...

Foto: Promo Foto: Promo

Možda jeste, a možda i niste prepoznali da je ovo radnja knjige "Crni labud" Nika Lauta, u Vulkan izdavaštvu.

Ekipa Telegrafa pokreće serijal "živog" pisanja o svetskim bestselerima sa idejom da se aktuelizacijom fiktivnih priča, ljudi zainteresuju za, u naletu novih tehnologija, pomalo zaboravljenu kategoriju - čitanje!

Ima li ičeg lepšeg od šuštanja stranica nove knjige... Setite se toga, pre nego što i sledeći put "padnete" na neku vest iz hronike ili sveta na našem portalu iza kojih se zapravo krije neko novo ili staro štivo. 

Čitajte knjige!

(Lj. Račič)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile zemljoradnja

    14. septembar 2016 | 15:47

    da je nisu izeli komarci,lebac ti poljubim!

  • Una

    14. septembar 2016 | 14:26

    Svaka cast! Odlican tekst! Jedva cekam da uzmem knjigu u ruke :)

  • They Live

    14. septembar 2016 | 14:09

    Trebala da predstavi lek , ali to iluminat ne dozvoljava jbg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA